RKC Waalwijk wint thuis met 3-1 van FC Groningen

RKC heeft gisteravond een even mooie als belangrijke overwinning geboekt op FC Groningen. In het Mandemakers Stadion wonnen de Waalwijkers met 3-1 door doelpunten van Thijs Oosting en Sylla Sow. Aan Groningse zijde was Ahmed El Messaoudi trefzeker.

Vroege voorsprong

Bij RKC keerden Richard van der Venne en Thijs Oosting weer terug in de basis. RKC opende fel en kende een zeer wenselijke start. Nadat eerder al een fout van de Groningse defensie onbestraft bleef, wist Thijs Oosting te profiteren van een fout van Ko Itakura. Hij speelde de bal in de voeten van Anas Tahiri, die de nummer 25 vrij voor Sergio Padt zette. Hij schoot al na vijf minuten de vroege voorsprong binnen: 1-0.

De Geelblauwen hadden in de openingsfase veruit het beste van het spel. De ploeg zette hoog druk en dwong Groningen tot fouten. Binnen het kwartier wisten de Waalwijkers de marge te verdubbelen via wederom Thijs Oosting. Ditmaal ging Bart van Hintum in de fout. Oosting bleef andermaal kalm en scoorde zijn tweede van de avond: 2-0.

RKC bleef jagen naar meer en wist meerdere kansen te creëren. El Messaoudi werkte de bal bijna in eigen doel na een kopbal van Richard van der Venne en diezelfde aanvallende middenvelder wist na een prachtige aanval de bal niet voorbij Padt te koppen. Voor de Groningers kwam het eerste gevaar van Alessio Da Cruz die een grote kans omzeep hielp. Van dichtbij schoot hij voorlangs. Het spelbeeld begon langzaam aan te kantelen richting het voordeel van de bezoekers. De aansluitingstreffer zou dan ook nog voor de rust vallen. Een bal vanaf rechts kwam voor de voeten van El Messaoudi die hard tegendraads raak schoot: 2-1. Zo ging RKC met een voorsprong de rust in, maar was de wedstrijd nog lang niet gespeeld.

Vechtwedstrijd

Het was zaak dat RKC in de tweede helft net als in de openingsfase weer grip kreeg op de wedstrijd. Toch waren het de bezoekers die al snel een grote kans kregen via El Messaoudi, maar hij wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Na tien minuten kreeg Thijs Oosting een mogelijkheid voor zijn derde van de avond. Padt lag hiervoor echter in de weg.

Dat een kwartier voor tijd de 2-2 niet op het bord stond mocht een klein wonder heten. Kostas Lamprou redde op het schot van El Messaoudi, waarna Kian Slor de rebound op een presenteerblaadje kreeg. Gelukkig voor de Geelblauwen schoot de invaller op de paal. Lamprou kwam hierbij in botsing met diezelfde paal, maar de Griekse doelman stond snel weer.

De tijd tikte door en RKC stond goed georganiseerd. In de laatste minuten van de officiële speeltijd besliste de bij rust ingevallen Sylla Sow op prachtige wijze de wedstrijd. Na goed doorzetten van Saïd Bakari kwam de bal bij Sow terecht, die van dichtbij knap raakschoot: 3-1. Hiermee pakken de Waalwijkers enorm belangrijke punten en bewijst het zichzelf een grote dienst.