RKC Waalwijk wil positieve februarimaand goed afsluiten in Den Haag

Foto:

Zaterdagavond (18.45 uur) speelt RKC Waalwijk haar laatste duel van de maand februari. In het Cars Jeans Stadion gaan de Geelblauwen op bezoek bij ADO Den Haag. Na goede resultaten de afgelopen weken kan er bij een positieve uitslag in de Hofstad opnieuw uitstekende zaken worden gedaan.

RKC Waalwijk

De ploeg van Fred Grim begon de maand februari in de wetenschap dat er goede resultaten gehaald moesten worden. Na drie duels, waarin zeven punten werden behaald (PEC Zwolle 1-1, FC Emmen 1-0 en Heracles Almelo 3-0) staat RKC nog steeds vijftiende maar is het gat met de directe achtervolgers vergroot en heeft het zicht op de ploegen boven zich. Het verschil met Willem II en ADO Den Haag bedraagt acht punten, terwijl de Geelblauwen evenveel punten hebben als VVV-Venlo (22). De Limburgers hebben echter nog een inhaalduel tegoed. RKC kan zichzelf in Den Haag opnieuw een grote dienst bewijzen in de strijd om handhaving.

ADO Den Haag

Zoals gezegd is ADO dit seizoen een directe concurrent van RKC Waalwijk. Onder leiding van oude bekende Ruud Brood is het de club nog niet gelukt om de weg naar boven te vinden. Sinds hij eindverantwoordelijke is, werd er door de Groengelen één keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier maal verloren. De driepunter werd echter wel behaald in Waalwijk. Afgelopen woensdag werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld in het inhaalduel tegen Willem II. ADO staat momenteel dus zeventiende, met evenveel punten als de Tilburgers (14).

Wie er namens ADO zaterdag in ieder geval niet bij is, is middenvelder Tomislav Gomelt. Hij kreeg afgelopen woensdag een rode kaart en mist dus komende wedstrijd.

Balans

In Eredivisieverband speelden de twee clubs 25 keer eerder tegen elkaar. Tien van die duels wist RKC Waalwijk te winnen, zeven keer eindigde het in een gelijkspel. De overige acht duels werden gewonnen door de Hagenezen. Eerder dit seizoen zegevierde ADO Den Haag in het Mandemakers Stadion. Na zeventien minuten schoot Boy Kemper de enige treffer van de wedstrijd binnen. De laatste overwinning in Den Haag werd behaald op 14 december 2013. Kenny Anderson scoorde destijds twee keer (1-2).

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Charl Schaap en Roy de Nas. De vierde official is Richard Martens. De KNVB heeft de heren Gerrets en Van Dongen aangewezen als VAR en AVAR.

Live

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en RKC Waalwijk is zaterdag vanaf 18.45 uur live te zien zijn op ESPN 1, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden