Nieuwe serie GO Fit TV met gastdocenten

Langstraat TV zendt vanaf maandag 1 maart nieuwe GO Fit TV-afleveringen uit.
Foto: Go Waalwijk

WAALWIJK – Vanaf maandag 1 maart zendt Langstraat TV nieuwe afleveringen van GO Fit TV uit. In de serie nodigt beweegcoach Annika Jabroer kijkers uit om mee te bewegen. Ze wordt daarbij geflankeerd door meerdere Waalwijkse gastdocenten. De uitzendingen zijn bovendien extra lang!

GO Fit TV ging in november 2020 van start, met als belangrijkste doel ouderen in beweging te houden. Veel senioren doen elke werkdag enthousiast mee met het beweegmoment voor de buis. De eerste serie afleveringen werd al een poosje herhaald. “Niet zo erg”, aldus beweegcoach Annika Jabroer. “Hoe vaker je een oefening doet, hoe behendiger je wordt. Toch vonden we het uiteraard tijd voor nieuwe inspiratie. Samen met Langstraat TV hebben we nieuwe afleveringen opgenomen. In de nieuwe serie besteden we elke dag aandacht aan een specifiek thema. Daar nodigden we gastdocenten voor uit.”

Boksen op je 83e

Ook zijn in enkele afleveringen speciale gasten te zien. Annika vertelt: “In één aflevering doe ik allerlei oefeningen voor die afkomstig zijn uit de bokssport. Hartstikke goed om je spieren, de balans en de algehele conditie te trainen. Heel leuk is het dat een trouwe kijker meedoet aan die les. Mevrouw Burmanje is 83 jaar en kennen we onder andere van het GO Fit-beweegprogramma op de balkons. Ze vond het ontzettend leuk om mee te werken aan de uitzending.” Deze boks-aflevering wordt uitgezonden op donderdag.

In twee andere afleveringen is John van den Hoven, wethouder sport van gemeente Waalwijk te gast. “Ook hij doet fanatiek mee aan alle oefeningen”, aldus beweegdocent Jerry Penso van FysiX. In deze afleveringen staan ‘sportief bewegen’ (uitzending op dinsdag) en ‘plezier in bewegen’ (met Hollandse meezingers, uitzending op vrijdag) centraal. Jerry houdt er graag de vaart in, maar benadrukt dat iedereen mee kan doen. “Staand of zittend op een stoel, in eigen tempo. Ik doe alles voor en leg de oefeningen uit. Ook hier geldt: hoe vaker je meedoet, hoe behendiger je wordt.”

Kunstencentrum en Fysio Totaal

Naast Jerry Penso zijn ook docenten van Kunstencentrum Waalwijk en fysiotherapeuten van Fysio Totaal te gast. Annika: “Dansdocente Ellen Dutron en Els Spiekermann, docente werelddans verzorgen een leuke les met allerlei dans- en beweegoefeningen. Ze kozen voor een thema dat veel mensen zal aanspreken: back to the 60’s! Deze les wordt uitgezonden op maandag, een fijn begin van de week. De gespecialiseerde geriatrie-fysiotherapeuten Iris van Santvoort en Inge Davids verzorgen een wat rustiger les, gericht op veiligheid en balans. Annika: “Vallen in de eigen woning is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Het gevaar schuilt vaak in een verminderde balans met als gevolg daarvan een gebrek aan zelfvertrouwen. De oefeningen in deze afleveringen (uitzending op woensdag) helpen de balans te verbeteren.”

Elke werkdag op Langstraat TV

“Juist nu is het voor iedereen belangrijk om fit en gezond te blijven. Meedoen aan GO Fit TV betekent dat je al voldoet aan het half uur per dag dat de landelijke Beweegrichtlijnen aanbevelen. Een goede gewoonte dus, om elke dag mee te doen!”, benadrukt Annika Jabroer nog maar eens. GO Fit TV is van maandag tot en met vrijdag om 10.00 uur te zien bij Langstraat TV, via KPN-kanaal 1342, Ziggo 42 en Telfort 2065 of via de website www.langstraatmedia.nl. Op www.gowaalwijk.nl/gofit zijn meer beweegtips te vinden, zoals het WaalwijksOmmetje en oefeningen voor thuis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden