Tachos Heren 1 volgt ontwikkelingen op de voet…..

Foto: Tachos

WAALWIJK – Een aanslag op het geduld, in een periode zonder groepstrainingen of competitie blijven de mannen van Tachos Handbal tóch individueel doortrainen en proberen fit te zijn ‘voor het moment dat we straks weer mogen handballen’! We volgen de situatie op de voet en bekijken wekelijks of we ons ‘plan van aanpak’ kunnen wijzigen en de intensiteit van ons trainingsprogramma kunnen opschroeven.

Vandaag Nick Veltman, linker-opbouwer bij Tachos Handbal, aan het woord. Veltman vertelt wat meer over zichzelf, de handbalsport en hoe hij het (individueel) trainen in deze periode ervaart.

De 20-jarige speler van Red/Rag Tachos begon zijn handbalcarrière bij het Oisterwijkse Taxandria. Hij viel op door zijn goede spel en zijn explosiviteit, wat ook de trainers in Waalwijk niet ontging. Een overstap naar de landelijke jeugd van Tachos was een bijna logisch gevolg. Na 3 jaar op het hoogste A-jeugd-niveau gespeeld te hebben sloot hij aan bij het 1e team van Tachos, waar hij nu sinds 3 seizoenen meedraait.

Aan het begin van dit seizoen maakte de student Bedrijfseconomie aan de Universiteit Tilburg een positionele verandering mee. Waar hij voorheen opbouw speelde (links en midden) daar werd hij nu ook al wel eens op de hoek ingezet. „Dit gebeurde eigenlijk bij toeval, een experiment tijdens oefenwedstrijden, en het pakte verrassend goed uit! Ben weliswaar niet de langste, wat handig is in de opbouw, maar door mijn snelheid en explosiviteit kom ik ook goed tot m’n recht op de hoek!”.

Het is alweer een tijdje geleden dat Veltman een wedstrijd heeft kunnen spelen. Nick is erg serieus in zijn wedstrijdvoorbereiding, die de dag van tevoren al begint. Een goede nachtrust, een passieve zaterdag waar een potje handbal of voetbal gekeken wordt en een goede maaltijd in de namiddag zijn voor hem noodzakelijke ingrediënten van een optimale voorbereiding.” Handbal is voor Veltman zijn passie. Hij prijst het spelletje om de snelheid en dynamiek. „Het is een snelle, fysieke en harde sport. Het spel is dynamisch, je staat geen moment stil en je moet elk moment je mannetje kunnen staan.” In deze Corona-periode is Veltman niet stil blijven zitten. Doordat de bal en krachttrainingen even ‘on hold’ staan is hij fanatiek gaan hardlopen en mountainbiken. Daarnaast draait de PlayStation overuren en is hij vaak bezig met z’n bijbaantje om nog wat bij te verdienen.

Aan het einde van het vorige interview liet Jochem Brouwer een vraag achter voor Nick Veltman en die luidde: “Waarom vergelijkt men jou met Cristiano Ronaldo?”. Nick moet er om lachen en verteld dat dit mede komt omdat hij aardig wat shirtjes van het voetbalicoon bezit. „Ik werk en train graag hard, net zoals Ronaldo. Ook doe ik vaak, voor de grap, zijn ‘Celebrations’ na op training, waar iedereen dan weer hartelijk om moet lachen. Ik denk dat hier de vergelijking vandaan komt.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden