RWB-speler Daan van Oosterhout wint GO Waalwijk FIFA Cup

Winnaar Daan van Oosterhout ontvangt de wisseltrofee van John van den Hoven.
Foto: Bjorn van den Heuvel

WAALWIJK – Op woensdag 3 februari namen de acht finalisten van de GO Waalwijk FIFA Cup het tegen elkaar op in de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk. Daan van Oosterhout, speler van voetbalvereniging RWB Waalwijk bleek uit eindelijk de sterkste. De wisseltrofee prijkt het komende jaar in de prijzenkast van zijn club.

Om de jeugd in deze lockdownperiode bezig te houden, organiseerde GO Waalwijk op initiatief van Remco Steenbeek, voorzitter van vv S.S.C.’55 in de kerstvakantie een online FIFA-toernooi. De jeugdleden van alle voetbalverenigingen in gemeente Waalwijk mochten meedoen. Dat leverde acht finalisten op. Zij mochten op woensdag 3 februari op coronaproof wijze ‘live’ de finale spelen in de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk, waar normaliter de eDivisie-spelers van RKC Waalwijk actief zijn. Van de zeven voetbalverenigingen waren vier clubs vertegenwoordigd in de kwartfinales: Yaden Treffers (13) en Jairo van der Laan (14) namens vv Baardwijk, Cas Renckens (13) en Daan van Oosterhout (13) van RWB Waalwijk, Jarno Wagemakers (17), Kyan van Dongen (15) en Stan Rommens (18) van S.S.C.’55 en Jim Hens (9) van vv WSC.

Geslaagd evenement

Na de kwart- en halve finales nam Daan van Oosterhout het in de laatste wedstrijd op tegen Jairo van der Laan. Een spannend spel volgde; Daan bleek de sterkste. John van den Hoven, wethouder sport van gemeente Waalwijk overhandigde hem een fraaie beker én een wisseltrofee voor zijn club, vv RWB Waalwijk. Met het winnen van de GO Waalwijk FIFA Cup heeft Daan zich bovendien geplaatst voor de Waalwijkse Kampioenschappen FIFA die jaarlijks bij RKC Waalwijk plaatsvinden en waar een e-sports contract één van de prijzen is. Wethouder Van den Hoven feliciteerde Daan en bedankte daarnaast Remco Steenbeek om zijn initiatief. Steenbeek kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. “We wilden graag iets voor onze eigen jeugdleden organiseren, maar het leek ons nóg leuker als we konden samenwerken met alle andere voetbalclubs. Daar zijn we absoluut in geslaagd.”

Carnavalsvakantie

Nu de lockdown tot zeker 2 maart is verlengd en de carnavalsvakantie in aantocht is, brengt GO Waalwijk opnieuw in kaart wat er voor de jeugd en jongeren te doen is. De buurtsportcoaches zijn de komende weken regelmatig op diverse locaties te vinden met sport- en spelactiviteiten en ook onder meer de jongerenwerkers van de Tavenu organiseren activiteiten, voornamelijk online. Op www.gowaalwijk.nl/gourban is een overzicht van aankomende activiteiten en tips te vinden; ook op sociale media brengt GO Waalwijk tips onder de aandacht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden