Tachos Heren 1 houdt vast aan ambities!

Luuk Brands
Luuk Brands
Foto: Tachos

WAALWIJK – In een lastige periode zonder groepstrainingen blijft het 1e team van Tachos Handbal, uitkomend in de Eredivisie, trainen de mannen individueel door en blijven met aardig wat loopwerk + krachttraining behoorlijk wedstrijdfit. Ondertussen worden de voorbereidingen en veel andere inspanningen gericht op volgend seizoen en zal alles in het werk gesteld worden om de eerder uitgesproken ambities dan maar ’n seizoen later waar te maken!

Deze week Luuk Brands aan het woord, midden-opbouwer bij Heren 1 van Red/Rag Tachos. Luuk vertelt over zichzelf, de handbalsport en hoe hij het individueel trainen in deze periode ervaart. Na een gedegen handbalopleiding van bijna 9 jaar in de jeugd van Tachos, uitkomende in div. landelijke competities, stroomde de 19-jarige Waalwijker in juni 2020 door naar het 1e team van Tachos.

De interesse voor het spelletje begon op jonge leeftijd. Samen met keeper Michiel de Folter ontwikkelden ze beiden de passie voor deze snelle sport. „Door de leuke ervaringen met het Schoolhandbaltoernooi hadden we ons aangemeld voor een proeftraining bij Tachos. We vonden de handbalsport zó leuk dat wij met onze vorige sporten gestopt zijn” vertelt Brands gepassioneerd en met veel enthousiasme. „Het leukste aan deze sport vind ik de snelheid, de vele doelpogingen die je krijgt en de hoge scores. Elke wedstrijd is compleet anders en altijd spannend!” Handbal is niet voor kleinzerige types laat Brands weten. Er wordt je ‘weerbaarheid’ bijgebracht. „Het is heerlijk om in de verdediging hard en stevig aan te pakken en aanvallers te laten merken dat ze er niet zomaar voorbijkomen!”

Naast het handballen bij Tachos houdt de midden-opbouwer zich in het dagelijks leven bezig met zijn opleiding en werk. „Ik studeer op het ROC Tilburg en volg daar de richting van Manager Retail BBL. Heb voor specifiek BBL gekozen zodat ik meer praktijkgericht bezig kan zijn. Hiervoor werk ik dan 4 dagen bij sneakerwinkel Snipes” vertelt Brands. Dit past perfect bij zijn 2e passie: interesse voor exclusieve schoenen en kleding. „Schoenen zijn voor mij het belangrijkste deel van je outfit en maken het plaatje compleet”.

De midden-opbouwer is een echte teamspeler. Hij neemt aanvallend graag de leiding, zet de lijnen mee uit en laat door zijn inzicht andere spelers makkelijker scoren. „Ik vind het fijn om kansen te creëren voor m’n teamgenoten. Persoonlijk zie ik mezelf als een creatieve, vlugge speler die door snelheid en inzicht het spel fris en anders speelt”. Een van m’n tot dusver leukste wedstrijden was die tegen het sterke Aalsmeer. Op papier hadden hun de betere spelers, maar door ons slimme spel en door hard te werken won het team van Brands met één punt verschil. „Ik had ons toenmalige team nog nooit zó zien knokken en de wedstrijd duurde voor mijn gevoel uren. Aan het eind was ik helemaal op, maar de winst maakte alles goed!

Mark Robbesom legde vorige week een stelling aan hem voor; ‘‘Je kunt álle door jou gewenste sneakers krijgen, maar daardoor mag je nooit meer sporten. Zou je dit doen?”. Ondanks zijn grote interesse voor sneakers is de passie voor sport tóch groter bij Brands. „Sporten staat voor mij al sinds ik ‘n klein jochie was op nummer 1. De passie voor exclusieve sneakers is groot, maar ik zou niet zonder sport kunnen” laat de vlugge opbouwer van Tachos weten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen