Groei meidenvoetbal bij WSC zet onverminderd door

Foto: WSC

WAALWIJK – 2020 was ondanks het coronavirus een goed jaar voor het meidenvoetbal bij WSC. Natuurlijk gooide het virus roet in het eten als het ging om het spelen van competitiewedstrijden. Maar stilzitten was er niet bij. Circuit trainingen, onderlinge wedstrijden en extra trainingen, alle mogelijkheden werden aangepakt om sportief aan de gang te blijven.

Uiteraard missen we met zijn allen de spanning van de wedstrijden, de aanmoedigingen van de ouders en opa’s en oma’s langs de lijn en de onvolprezen tosti na de wedstrijd. Maar de corona tijd bood ook kansen voor onze meidenafdeling. De jeugd kreeg de kans om te blijven sporten en de behoefte was toch groot om elkaar te blijven zien.

De organisatie van het meidenvoetbal is al enkele jaren vrij stabiel te noemen. Voldoende trainers en begeleiders zorgen ervoor dat steeds meer meiden de weg naar de Akkerlaan weten te blijven vinden. “Afgelopen maanden hebben we weer een stijging van het aantal nieuwe leden meegemaakt. We konden meer dan 10 nieuwe meiden inschrijven. In de leeftijdcategorie van 2007 tot 2011 lijkt voetbal meer en meer de eerste keuze te zijn bij meiden die gaan sporten”, constateert coördinator meidenvoetbal Stijn Sleeuwenhoek. “We gaan een extra MO11 team inrichten vanaf januari en bij de O9 hebben we ook nog 8 meiden die tussen de jongens meedoen”.

“De meidenafdeling staat er goed op bij WSC en vanaf komend seizoen hebben we dus een complete lijn in het meidenvoetbal gerealiseerd. Daar hebben we vanaf 2013 aan gewerkt en het is mooi om te zien dat het gelukt is”, aldus Jeroen Blankestijn, voorzitter meidenvoetbal bij WSC Waalwijk. “We hebben voor het meidenvoetbal dezelfde faciliteiten als voor de jongens. We willen op termijn de vereniging zijn voor meiden en vrouwenvoetbal in de Langstraat, daar blijven we aan werken”, besluit Blankestijn. Meetrainen kan altijd! Interesse? Stuur een berichtje naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden