Duo krijgt leiding over hoofdmacht WSC

WAALWIJK – Ruim een week geleden werd bekend dat de wegen van WSC en onze huidige hoofdtrainer Patrick Berkelmans aan het einde van dit seizoen gaan scheiden. Het bestuur van WSC heeft doorgepakt en kan nu bekend maken hoe de technische staf van WSC 1 er uit gaat zien.

Het hoofdtrainerschap van WSC zal de komende twee seizoenen worden ingevuld door het duo Norbert Rebsch en Peter Verzijl. De beide trainers zullen op basis van gelijkwaardigheid gaan opereren, waarbij Rebsch in het eerstkomende seizoen 2021-2022 eindverantwoordelijk zal zijn en Verzijl zoveel als mogelijk vlieguren als veldtrainer zal gaan maken als opmaat naar het hoofdtrainerschap het seizoen erop (2022-2023), waarin Rebsch dan een meer ondersteunende rol zal gaan spelen.

Voor veel spelers van de huidige selectie is het een weerzien met Norbert Rebsch, die tot twee seizoenen hoofdtrainer was. Op dit moment is hij Hoofd Jeugd Opleiding bij de club. In de jaren ’90 is hij vijf seizoenen als speler actief geweest in WSC 1. Norbert Rebsch is in het bezit van het diploma UEFA-B.

Peter Verzijl is bezig aan zijn zesde seizoen de oranje-zwarten. Begonnen als verzorger/hersteltrainer onder trainer Roland Schuermans (twee seizoenen) bleef hij daarna die functie nog een seizoen vervullen onder hoofdtrainer Norbert Rebsch, om in het daaropvolgende seizoen actief te worden als assistent-trainer/hersteltrainer. Tevens haalde hij in dat voetbaljaar zijn UEFA-C trainersdiploma. Vorig seizoen begon hij als trainer-coach bij het vlaggenschip van de jeugd, WSC JO19-1, en ging hij aan de slag voor het UEFA-B diploma. Ook deze voetbaljaargang zwaait hij de scepter over JO19-1; de trainerscursus is vanwege COVID-19 nog niet helemaal afgerond. Dit gaat gebeuren zodra de omstandigheden het toelaten.

Het bestuur van WSC is blij dat er twee trainers uit de eigen gelederen naar voren kunnen worden geschoven, die zowel de club als de spelersgroep goed kennen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden