GO Waalwijk organiseert online FiFA-toernooi voor álle Waalwijkse voetbalclubs

Foto: Go Waalwijk

Om de jeugd in de kerstvakantie toch bezig te houden, deed GO Waalwijk een oproep: welke vereniging wil iets organiseren? Remco Steenbeek, net benoemd tot voorzitter van voetbalvereniging S.S.C.’55, meldde zich direct. Zijn idee mondde uit in een online FiFA-toernooi waar alle jeugdleden van de zeven voetbalverenigingen in gemeente Waalwijk voor worden uitgenodigd. De voorronden vinden volgende week al plaats.

S.S.C.’55-voorzitter Remco Steenbeek: “Begin vorige week zagen we de oproep van GO Waalwijk. We speelden al met het idee om iets voor onze eigen jeugdleden te organiseren, maar het leek ons nog leuker als we konden samenwerken met andere voetbalclubs. Samen met GO Waalwijk hebben we in korte tijd een erg leuk toernooi opgezet, dat in de kerstvakantie start en ook daarna nog doorloopt én bij succes in het voorjaar een vervolg krijgt.”

eDivisie-spelers RKC Waalwijk

Om een goed lopend online toernooi te organiseren, doet GO Waalwijk een beroep op Nigel Claassen van Pro Players. De Waalwijker organiseert in het hele land online toernooien en is verantwoordelijk voor de eDivisie-spelers van RKC Waalwijk en de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk. Ook Jongerencentrum de Tavenu deelde haar ervaringen met het organiseren van online gametoernooien; RKC Waalwijk zegde eveneens medewerking toe. Remco Steenbeek is erg blij met het resultaat: “Het plan werd afgelopen maandag voorgelegd aan bestuursleden van de voetbalverenigingen Baardwijk, RWB, NEO’25, SV Capelle, VV Waspik en WSC. Alle clubs reageerden unaniem enthousiast! Per vereniging worden voorronden gespeeld.”

Waalwijkse finale

De clubs nodigen zelf hun jeugdleden uit voor een van de drie toernooidagen, die op woensdag 30 december en zaterdag 2 en zondag 3 januari zijn gepland. Hier zal gestreden worden om vier plaatsen per club die toegang geven tot de knock-outfase waar de winnaars van alle Waalwijkse clubs het tegen elkaar opnemen in de strijd om de ‘GO Waalwijk FiFA Cup’. Nigel Claassen: “De finale vindt plaats bij RKC Waalwijk in de Mandemakers GameRoom en zullen we live gaan streamen.” Omdat het nu nog niet duidelijk is wanneer dat weer kan, wordt de finaledatum later bekendgemaakt. De winnaar van het toernooi plaatst zich automatisch voor de Waalwijkse Kampioenschappen FiFA die jaarlijks bij RKC Waalwijk plaatsvinden en waar een e-sports contract één van de prijzen is. De toernooiwinnaar wacht eeuwige roem, een fantastische wisselbeker voor de club en wint een exclusief dagje meekijken tijdens een eDivisiedag in de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk.

Rocket League-toernooi op oudjaarsdag

Het FiFA-toernooi wordt georganiseerd voor de jeugdleden van alle voetbalverenigingen in de gemeente Waalwijk. Wie geen lid is van een voetbalclub, hoeft niet te treuren. Via gowaalwijk.nl/gourban worden nog veel meer tips en activiteiten gedeeld. Zo organiseert Jongerencentrum De Tavenu op Oudjaarsdag de Rocket League Waalwijk Cup 2vs2: eveneens een online gametoernooi en wie wil, kan nagenoeg elke avond online gamen met en tegen één van de jongerenwerkers. Kijk voor meer informatie op gowaalwijk.nl/gourban.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden