‘Mister RKC’ Henk van Delft overleden

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – Met enorm veel verdriet deelt RKC Waalwijk mede dat erelid en ‘Mister RKC’ Henk van Delft is komen te overlijden. Henk blies maandagavond 21 december op 83-jarige leeftijd zijn laatste adem uit.

Leven lang RKC

Wie RKC kent, kent Henk van Delft. Henk kwam op 10-jarige leeftijd in aanraking met de club en bleef hier zijn hele leven lang. Hij werd samen met een groepje vrienden lid van de destijds nog amateurvereniging RKC. Ook nadat hij een paar jaar later verhuisde naar Den Bosch bleef hij iedere thuiswedstrijd naar Waalwijk komen om het eerste te zien spelen. Een onbreekbare band was ontstaan.

‘Mister RKC’

De liefde van Henk voor RKC werd er één voor de eeuwigheid. Van scheidsrechtersbegeleider tot aan bestuurslid. Henk was er altijd voor zijn RKC. Henk leidde de club eind jaren 90 zelfs nog een half jaar in zijn eentje toen plots beide collegabestuurders besloten op te stappen. Door de jaren heen werd Henk benoemd tot erelid van de club. Daarnaast werd hij door de KNVB uitgeroepen tot beste scheidsrechtersbegeleider binnen het betaald voetbal en werd hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bewezen diensten bij de club. Wie Henk was, wat Henk deed, Henk ademde Geelblauw. Hierdoor was, is en zal Henk voor altijd Mister RKC zijn.

De spelers van RKC Waalwijk zullen vanavond rouwbanden dragen in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Voor de aftrap wordt een minuut stilte gehouden voor ‘Mister RKC’ Henk van Delft.

Condoleanceregister
RKC Waalwijk heeft een condoleanceregister geopend vanwege het overlijden van clubicoon Henk van Delft. Eenieder die een bericht of herinnering wil achterlaten, kan dat doen door op onderstaande button te klikken.

CONDOLEANCEREGISTER HENK VAN DELFT >

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden