Speciale Pietentraining bij WSC

"Wie wil de tikker zijn?" Eén van de Pieten met een groep kinderen aan de slag tijdens de Pietentraining van WSC
Foto: WSC

WAALWIJK – Andere jaren zag je ze overal van medio november tot en met 5 december. Op straat, in de winkels, bij verenigingen op school, het werk bij papa of mama. Op alle plekken kwamen kinderen Sinterklaas en Pieten tegen.

Dit jaar is dat allemaal anders. En dat was goed te merken tijdens de Pietentraining die WSC op vrijdagavond 27 november organiseerde voor alle jeugd onder 9 jaar. Waar je aan kinderen andere jaren merkte dat ze verschillende Sint vieringen hadden, was duidelijk dat dit voor veel kinderen in 2020 de eerste keer was. Ze waren allemaal razend enthousiast.

75 minuten lang werden de kinderen vermaakt met een warming-up op muziek en verschillende voetbalspelletjes. Dit geheel werd natuurlijk begeleid door Pieten. Tussendoor een bekertje ranja en na afloop allemaal een Pietendiploma én een cadeautje met wat lekkers namens de Sint.

Door de Corona situatie is deze Pietentraining ‘uit nood geboren’. Andere jaren was er een Sint feestje in de kantine van WSC. “Eigenlijk is dit veel beter, zegt één van de vrijwilligers. In de kantine is het altijd erg hectisch. De spanningsboog van deze kinderen is maar kort en ze hebben dan ook lang niet allemaal het geduld om te kijken hoe elk team even ‘bij de Sint naar voren mag’. Nu zijn ze lekker actief bezig geweest en was er een leuk contact met de Pieten. Echt een feestje. Ik denk dat we dit volgend jaar gewoon weer zo moeten doen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen