Collectieve prestatie bezorgt NEO’25 de overwinning

Goede redding van doelman Kevin Akkermans
Foto: Mari van Ee

Op deze regenachtige zaterdagmiddag spelen de tricolores tegen de uit Hei- en Boeicoop komende ploeg HSSC’61. Helaas geen supporters langs de lijn op de Gaard, maar rond 15.00 uur zie je rondom het sportpark opvallend veel rood-wit-blauwe paraplu’s opdoemen.

Beide ploegen beginnen ongeslagen aan de wedstrijd, die in gang gezet wordt door de goed leidende scheidsrechter van Rijswijk. Na een afwachtend begin van beide ploegen komt NEO steeds vaker in balbezit. Dit resulteert in kleine speldenprikken richting doelman Renswouw. Eerst kopt Sam een vrije trap van Nicky te slap in en schiet Mitch een vrije schietkans ruim over de deklat. In de 17e minuut wordt een voorzet van links snoeihard door Django tussen de palen gekegeld en via de arm van een verdediger ploft de bal in het net. Neo leidt met 1-0 en op dat moment dik verdiend. Op het halfuur het 1e wapenfeit van de gasten uit weggegeven corners. Doelman Akkermans ranselt de bal op miraculeuze wijze uit de doelmond en op de opvolgende corner heerst hij in de lucht. Nog voor rust is NEO slordig met zijn kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. We gaan rusten en de supporters moeten even omlopen en kiezen positie om het vervolg gade te slaan.

Na rust komt HSSC goed uit de kleedkamer en dringt NEO terug. Door onze verdedigers moet een aantal keren rigoureus worden ingegrepen wat dan ook keer op keer gebeurd. In de 50e minuut wordt een ingreep van Jon bestraft en de daarop volgende vrije trap verdwijnt in een tijd in het doel. Het doelpunt wordt door de scheidsrechter geannuleerd wegens shirtje vasthouden en daar komen we goed mee weg. In de 57e minuut is het zuur voor de net ingevallen Niels den Braven als hij het speelveld weer moet verlaten met een hamstringblessure. Hiermee dooft ook de oprisping van HSSC en krijgt NEO de controle terug over de wedstrijd. Je voelt dat NEO de punten gaat behouden op de Gaard en de tegenstander wordt met grote regelmaat weggetikt .Uit een prachtige aanval over links met 66 minuten op de klok, drukt Mitch af van 18 meter. Dit schot met stuit in op het inmiddels zware spekgladde veld is doelman Renswouw te machtig. In de rebound rond Noah heel beheerst af en zorgt voor de 2-0. Hierna komt Ruud de moegestreden Django aflossen en Nino voor Noah. NEO heeft HSSC in de houdgreep en de wedstrijd kabbelt naar het eind waar we nog een aantal kleine mogelijkheden onbenut laten. Lars komt Nicky nog vervangen en na ruim 5 min blessure tijd vindt leidsman van Rijswijk het genoeg. NEO kan de 3 punten bijschrijven en terugzien op mooie collectieve prestatie.

Volgende week wacht MVV’58 uit Meteren aanvang 15.00 uur.

Wedstijdverslag René de Bie

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden