WSC verliest eerste competitiewedstrijd

WSC aanvoerder Nicky van Ooijen in actie tegen Bavel

BAVEL – WSC is er zondag 27 september helaas niet in geslaagd een overwinning in de wacht te slepen uit bij Bavel. Hoewel de kansen er wel waren, is het helaas niet gelukt punten mee naar Waalwijk te nemen.

Voor WSC begon de competitie pas deze week nadat vorige week de wedstrijd afgelast was doordat de KNVB had besloten deze wedstrijd te verplaatsen naar zondag 15 november, op verzoek van FC Tilburg. Bavel, dat vorige week haar eerste competitiewedstrijd uit naar RBC al met een overwinning vierde, kon nu het thuisvoordeel gebruiken om daar nog eens 3 punten aan toe te voegen. Maar dan moesten ze WSC wel eerst verslaan. En daar wilde WSC toch wel even een stokje voor steken.

Al meteen vanaf de beginfase van de wedstrijd gaat het over en weer met kleine kansjes zoals ook Soufiane Bakkali in de 7e minuut, die er niet in slaagde een mooie kans voor WSC te verzilveren. Ook Mitchell Bastianen kwam 5 minuten later met een mooi schot niet op het scorebord. Helaas scoorde Bavel enkele minuten later wel en kon WSC met een 1-0 achterstand opnieuw de aftrap nemen. Het was geen onsportieve wedstrijd met wel wat kleinere overtredingen, maar een prima onderlinge sfeer. Helaas viel de eerste gele kaart aan WSC zijde toen Samir Mewar net iets te laat was om de bal te stoppen. Zeker geen opzet in het spel. In de 27e minuut was het Mitchell Bastianen die met een assist van Stijn van der Put de score weer recht trok: 1-1. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in balans maar 10 minuten later was het toch weer Bavel dat opnieuw op een voorsprong kwam. Op een pass naar voren snelden zowel keeper Denzel de Wit als een aanvaller van Bavel naar de bal, maar de aanvaller was de keeper te snel af: 2-1. In de laatste minuten van de eerste helft werd een Bavel speler met een overtreding op Mitchell Bastianen nog met geel bekeurd. Dezelfde Mitchell kreeg enkele minuten later nog een mooie kans, maar pas op slag van rust kwam WSC met een fantastische goal weer opzij met Bavel. Samir Mewar snelde langs de zijlijn richting de achterlijn en trok de bal strak voor de goal waar Stijn vd Put met een tikje achter het standbeen de keeper totaal verraste: 2-2.

Terwijl WSC op het veld bleef tijdens de rust, werd de eerste wissel doorgevoerd. Jasper Vrinten kwam er in voor Mounir Maamar en werd mandekker van de sterke middenvelder van Bavel. Stijn werd verder naar voren geschoven en dit alles resulteerde dat WSC sterk aan de tweede helft begon. Met kansen van Samir Mewar, een mooi schot van Maarten v Drunen die de keeper te ver voor zijn goal zag staan, kon WSC de druk ophogen op Bavel. De thuisploeg kwam er af en toe ook gevaarlijk uit maar de oranje-zwarten hadden toch het betere spel. Soufiane Bakkali werd in de 58e minuut gewisseld voor Souleimane Bah.
In de opvolgende 15 minuten kreeg WSC een paar kansjes, had keeper Denzel de Wit een mooie redding bij een corner en mocht aanvoerder Nicky van Ooijen helaas een gele kaart ontvangen. Maar toch waren het de aanvallers van Bavel die door ongelukkig uittrappen van de WSC verdediging de bal op een presenteerblaadje kregen. De eerste inzet werd nog door de WSC keeper gestopt, maar uiteindelijk werd deze traktatie omgezet in een doelpunt: 3-2.
Stijn van der Put werd gewisseld voor Belmin Popara en WSC gebruikte de resterende 12 minuten om volledig druk te zetten met als doel er minimaal een verdiend gelijkspel uit te halen. Met nog wat kleine kansjes en één grote kans van Mitchell Bastianen met een omhaal, slaagde WSC er helaas niet in de bal in het net te laten belanden. Ver in de blessure tijd kreeg Luuk de Werd nog een discutabele gele kaart en daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstijd. WSC had minimaal een gelijkspel verdiend, maar het kreeg een 3-2 nederlaag te slikken.

Volgende week zondag 4 oktober een herkansing met een thuiswedstrijd tegen SC Kruisland, dat na 2 speelrondes de koploper is zonder enig puntverlies: aanvang 14.00uur. Vanwege de jongste COVID-19 maatregelen is deze wedstrijden niet toegankelijk voor publiek.