NEO’25 – GDC doelpuntloos en toch de moeite waard om te kijken

Foto: NEO'25

De laatste wedstrijd van het voortijdig afgesloten ‘Corona’ seizoen was eveneens tegen de blauw gele heren echter dan in Eethen. NEO verloor deze wedstrijd vrij kansloos. Bij deze tweede competitieronde was NEO de gastheer. En dat uitte zich naast de bekende registratie verplichtingen in een warm welkom.

Buiten op het plein was een tent opgezet voor het bekende bakje koffie in de rust en een pilsje na afloop. Looproutes en wat zitplaatsen waren hiermee extra beschikbaar naast de vaste plekken in de kantine. Zo zorgen we ervoor dat ondanks alle risico’s en beperkende maatregelen we wel kunnen genieten van een goede pot voetbal.

Het was voor de rood wit blauwe mannen al snel duidelijk dat we met een andere tegenstander te maken hadden, dan de week daarvoor. Snel combinatievoetbal en de snelle voorhoede werd direct in stelling gezet. Het was de goede organisatie onder leiding van Wederom het centrale duo Jon en Niels dat er weinig tot niks werd weggegeven. Sterker nog de middenvelders gingen zich steeds vaker bemoeien met voetballen en het strooien van mooi passen en aanvallen. De goed meevoetballende keeper van GDC bleek een goede sta in de weg. Ook die keer dat spits Mitch werd weggestuurd, de bal langs de keeper speelde en vakkundig werd geblokkeerd door diezelfde keeper. Een verdediger zou zijn bestraft maar nu hield de scheidsrechter de kaarten vooralsnog op zak. Aan de andere kant kreeg GDC uit een gevaarlijke voorzet een loei van een kans die voorlangs werd geschoten.

Een leuke eerste helft waar NEO brutaal mee ging voetballen waar GDC niet echt rekening mee had gehouden. Zowel supporters als spelers stroopte de blauw gele mouwen nog eens op en het spel werd grimmiger. Uiteindelijk ging de scheidsrechter overstag door een enkele gele kaart te trekken voor spelers die iets te vaak doorliepen op de NEO-middenvelders. GDC mocht zich zelfs gelukkig prijzen door slechts een gele kaart  te ontvangen voor natrappen. In de tweede helft werd het spel hierdoor minder verzorgd en ook minder kansen.  NEO bleef zoeken naar de opening in de verdediging maar de keeper bleef een sta in de weg of invaller Jordy schoot hoog over. Het werd uiteindelijk nog spannend in de laatste 5 minuten door aandringen en opportunistisch voetbal van GDC. Er waren gelijk twee grote kansen waarbij de bal van de lijn werd weggekopt en later nog met de voet van de lijn werd gehaald. Maar een overwinning zou iets te veel van het goede zijn.

Complimenten aan beide teams door te blijven voetballen. Ondanks de brilstand na afloop toch een voldaan gevoel. En voor de jonge garde van NEO geeft dit vertrouwen dat ze mee kunnen spelen tegen de ‘betere’ tegenstanders in de competitie.

Op naar volgende week, wederom een thuiswedstrijd, tegen koploper HSSC’61.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden