Tachos wint overtuigend 1e thuiswedstrijd!

Foto: Jani Moerlands

WAALWIJK – Heren 1 van Tachos Handbal slaagde er afgelopen zaterdag in om hun eerste thuiswedstrijd (2e competitieduel) van het nieuwe seizoen overtuigende te winnen. Na eerdere winst op DFS uit Arnhem wist het jonge team van coach Fred Michielsen ook het Waalwijkse thuispubliek een aantrekkelijke pot handbal voor te schotelen en Lions uit Limburg te verslaan.

Het was ietwat onwennig zaterdagavond.. Het ontvangen van al die handbal-supporters en de uitdaging hun op een gastvrije- en vooral Corona-proof manier getuige te laten zijn van dit 1e thuisduel in het Waalwijkse Handbaltheater De Slagen. Achteraf kunnen we vaststellen dat het uitermate goed georganiseerd- en prima verlopen is! Dus dat geeft vertrouwen voor de volgende thuiswedstrijden.

De wedstrijd tegen Lions2 zorgde vervolgens ook voor een tevreden gevoel bij het team van Tachos en z’n aanhangers. Want na een wat stroeve start, een eerste time-out en wat constructieve aanwijzingen kon Tachos het initiatief geleidelijk naar zich toe trekken en de achterstand uit de beginfase ombuigen naar een voorsprong bij rust van 16-11. Waar Tachos in het begin wat moeite had met het lastige- en fysiek stevige spel van Lions daar wist men in de 2e helft geconcentreerd en met een ‘goede drive’ de voorsprong verder uit te bouwen. Eindstand 34-26.

Fred Michielsen en assist.-coach Duncan van Cauter zijn tevreden met de 2 winstpartijen tot dusver maar realiseren zich dat het samenspel in dit nog erg jonge team verder afgestemd en ‘ingeslepen’ moet worden. Daar werken we nu met z’n allen keihard aan. De opkomst en inzet tijdens trainingen is prima, het is nu een kwestie van tijd en spelritme opdoen voordat we op dat gewenste niveau zitten. As. zaterdag proberen we die positieve lijn tegen Handbal Feijenoord voort te zetten en gaan trachten ook uit Rotterdam de punten mee naar huis te brengen!

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op Zaterdag 3 Oktober as. tegen Volendam. Dan geldt opnieuw “wil je erbij zijn, reserveer dan tijdig je toegangsbewijs’ want dat is verplicht! Doe dit via onze Facebookpagina www.facebook.com/tachoshandbal of mail naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden