Ontdek jouw sport tijdens de Nationale Sportweek

Foto: Nationale Sportweek

Van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september vindt de NOC*NSF Nationale Sportweek plaats. Ook in gemeente Waalwijk organiseren tal van sport- en beweegaanbieders leuke activiteiten. Jong en oud, mensen met een beperking, ervaren en ook startende sporters: iedereen is welkom om mee te doen. Ontdek wat sport met je doet!

Sport en beweging is voor iedereen belangrijk, dat weten we allemaal. Het geeft je energie, maakt je gelukkiger, geeft zelfvertrouwen en is goed voor je gezondheid. Ook zorgt het voor sociale contacten en een gevoel van verbondenheid wanneer je samen met anderen gaat sporten. Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten.

Beweegrichtlijnen

Hoeveel en welke beweging een mens nodig heeft, is onderzocht en vastgesteld door de Gezondheidsraad. De Beweegrichtlijnen zijn als volgt:

  • Kinderen 4 t/m 18 jaar: 1 uur per dag matig intensief bewegen en 3x per week spier- en botversterkende activiteiten.
  • Volwassenen en ouderen: 2,5 uur per week matig intensief bewegen (bij voorkeur verspreid over de week) en 2x per week spier- en botversterkende activiteiten. Voor ouderen aangevuld met balansoefeningen.
  • Spierversterkend: trainen van kracht, uithoudingsvermogen en omvang van de spieren, bijvoorbeeld met hardlopen, bootcamp.
  • Botversterkend: het lichaam met het eigen gewicht belasten, bijvoorbeeld met trampoline- en touwtjespringen.

Hanteer daarbij als uitgangspunten: voorkom veel stilzitten en meer bewegen levert extra gezondheidsvoordeel op!

Topsporters in actie

Om te laten zien dat bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is, komen verschillende bekende topsporters tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in actie. Onder andere Rico Verhoeven (kickbokser), Yara van Kerkhof (wereldkampioen shorttrack), Celeste Plak (Nederlands volleybalteam), Roy Meyer (top judoka) en Jetze Plat (handbiker en Paralympisch sporter van het jaar) zijn enthousiaste ambasseurs voor de sport. Hun gezamenlijke boodschap: ‘Be active… sport doet iets met je!’.

Gratis kennismaken met sport

Ook dichtbij huis kun je veel bevlogen sport- en beweegambassadeurs treffen die je graag álles vertellen over hun sport. In Waalwijk organiseren namelijk diverse aanbieders van sport en beweging leuke activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Zo zijn kinderen en volwassenen welkom om op woensdag 23 en donderdag 24 september mee te doen met trainingen bij atletiekvereniging Acw’66, waar bovendien een groep is voor mensen met een verstandelijke beperking. Wie graag kennismaakt met badminton is op maandag 21 september welkom bij een gratis inlooptraining van Badmintonclub BC Vitesse in Waspik. De Langstraat Shooters nodigen kinderen en volwassenen uit om op dinsdagavond 22 september een kijkje te nemen bij of mee te doen aan de basketbaltrainingen. Fitnesscentrum Below in Waalwijk stelt een gratis weekpas beschikbaar, waarmee belangstellenden meerdere proeflessen kunnen volgen. Op woensdag 23 september is de jeugd welkom tijdens een inlooptraining ‘beeball’ bij Baseball- en softbalvereniging Kickers Waalwijk. In het Parkpaviljoen Waalwijk organiseert de werkgroep Thuis met Dementie op dinsdag 22 september een les stoelyoga voor mensen met (beginnende) dementie. Op dinsdag 22 september en ook op woensdag 23 september vinden kennismakingslessen cognitieve fitness plaats: een combinatie van fysieke inspanning en een vitale geest, zodat uiteindelijk zowel de lichamelijke conditie als ook het denkvermogen verbetert. Op zaterdag 26 september staat de derde editie van de Langstraat Klassieker op de agenda. Jong en oud kan meedoen aan deze tocht, die geschikt is voor iedereen die graag fietst: zowel toerfietsen als wielrenners en ook handbikers. Iedereen kan er aan deelnemen; er zijn verschillende afstanden uitgezet.

Kijk voor het volledige aanbod in gemeente Waalwijk tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek op www.gowaalwijk.nl. Voor alle sportactiviteiten geldt uiteraard dat je de RIVM-richtlijnen in acht moet nemen: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en nies/hoest in je elleboog.

Deel jouw sportverhaal en foto met GO Waalwijk

Topsporters delen tijdens de Nationale Sportweek hun persoonlijke verhalen, maar de landelijke sportkoepel NOC*NSF en ook GO Waalwijk zijn daarnaast benieuwd naar jouw sportverhaal. Laat weten wat sport met jou doet en inspireer daarmee anderen! Stuur je verhaal, tips en de leukste, meest actieve foto uiterlijk zondag 27 september aan [email protected] en deel het via www.nationalesportweek.nl. De leukste foto’s en verhalen worden gepubliceerd en worden door GO Waalwijk gewaardeerd met een sportieve attentie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden