WSC verslikt zich in HVCH

Foto: JPvD

WAALWIJK – Het is WSC niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd in de bekerpoule in winst om te zetten. Eersteklasser HVCH uit Heesch was met 0-2 te sterk. Toch hebben de oranje-zwarten nog alle kansen om als nummer 2 van de poule door te gaan naar de knock-out fase van het bekertoernooi.

Met het gelijkspel (2-2) vorige week in en tegen Helvoirt kreeg WSC eigenlijk te weinig. En de mannen van Patrick Berkelmans wisten dat ze deze zondag vol aan de bak moesten. HVCH speelt al twaalf seizoenen een treetje hoger en mag zich een degelijke, stabiele eersteklasser noemen. Een hele kluif dus, mede getuige de eerste bekerpartij van de blauw-witte ploeg, die vorige week Caesar met een 5-1 nederlaag terug naar Limburg stuurde.
Natuurlijk worden deze bekerpotjes min of meer gezien als wedstrijden in het kader van de voorbereiding op de competitie. Maar de competitie begint al over twee weken dus is het nu wel van belang om een goede indicatie te krijgen waar je nu staat. Dan is een wedstrijd als deze eigenlijk wel lekker.
Er gebeurde vrij weinig in de openingsfase. De keepers kregen weinig te doen en dat bleef zo gedurende de eerste helft. HVCH, een ploeg met weinig zwakke plekken, gaf vrijwel niets weg, maar ook WSC had het defensief goed op orde. De toeschouwers kregen weinig speltakel “in de 16” voorgeschoteld. Ruststand 0-0.

Ook in het tweede speldeel bleven de ploegen elkaar aardig in evenwicht houden. Maar in de 50e minuut kwam HVCH op voorsprong (0-1) en moest WSC op jacht naar de gelijkmaker. Het veldspel was niet onaardig, maar de thuisploeg kon nauwelijks gevaar stichten tegen de solide defensie van de Heesche ploeg. WSC creëerde één enorme kans op de gelijkmaker, maar de bal werd net voor de doellijn weggewerkt. Een ongelukkige situatie in de Waalwijkse defensie, ruim een kwartier voor het einde, leverde een own goal op: 0-2. En daarmee was het in feite beslist want HVCH gaf defensief geen krimp meer. De Oost-Brabanders zijn met 6 uit 2 in elk geval verzekerd van de knock-out fase en hebben de beste kansen om poulewinnaar te worden. WSC had een iets te zware kluif aan deze tegenstander, maar het was een goede testcase en conditioneel was het in orde.

WSC vindt zichzelf terug op de derde plaats, maar het is nog niet kansloos om als tweede te eindigen. Het Limburgse Caesar herstelde zich knap van de forse nederlaag vorige week en stuurde Helvoirt met een 4-1 nederlaag terug naar Brabant. Datzelfde Caesar komt komende zondag naar Waalwijk. Wanneer WSC een driepunter binnen harkt dan is de kans groot dat de oranje-zwarten als nummer twee van de poule doorgaan naar de knock-out fase. Aftrap zondag 13 september om 14.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden