Kom zondag 2 augustus kennismaken met het “schieten op de wip”

Foto: Gilde St. Crispinus & St. Crispinianus

WAALWIJK – Zondag a.s. is er bij het gilde St. Crispinus & St. Crispinianus weer een mogelijkheid om kennis te maken met het “schieten op de wip”.

Bij het wipschieten heeft men boven op de schutsboom een kogelvanger geplaatst waarin een drietal buisjes verticaal naast elkaar zijn opgesteld. Op elk buisje ligt een stalen dop die even groot of net iets groter is dan het buisje. De dop blijft netjes op zijn plaats liggen omdat er een conische centreerrand aan zit die precies in het buisje past. Aan de ring is een koord bevestigd, wat door het buisje naar beneden hangt. Men moet proberen de dop eraf te schieten. Als dat lukt trek je aan het koord en het doelwit “wipt” terug naar zijn plaats. Het schieten op de wip wordt in eerste instantie opgelegd gedaan. De meer ervaren schutters schieten tevens uit de vrije hand.

Belangstellenden zijn zondag tussen 11.00 en 13.30 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94 in Waalwijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden