R.W.B. blij met de vele derby’s in KNVB 3e klasse B

RWB 1 (Ronald Posemis)
Foto: RWB

WAALWIJK – Op vrijdag 10 juli maakte de KNVB de indelingen voor het amateurvoetbalseizoen van 2020-2021 bekend. In de nacht van donderdag op vrijdag om 24.00 uur zat menig voetbalsupporter op de website van de KNVB om te kijken in welke klasse ze ingedeeld waren en tegen welke ploegen ze het in het nieuwe seizoen op moesten nemen.

RWB Waalwijk en Waspik promoveerden afgelopen seizoen naar de 3e klasse waardoor er inmiddels 7 verenigingen uit de Langstraat in de 3e klasse uit komen. Alle Langstraatse verenigingen komen uit in de 3e klasse B wat betekent dat er volgend seizoen elke competitieronde wel meerdere Langstraatse derby’s op het programma staan. Aangezien Waalwijk in het centrum van het gebied ligt staan er voor RWB Waalwijk geen verre reizen op het programma. Naast de Langstraat gaan reizen niet verder dan Tilburg, Gilze, Oisterwijk, Oosterhout en Hank.

Indeling derde klasse B seizoen 2020-2021

Baardwijk Waalwijk, Be-Ready Hank, Gilze, Haarsteeg, Irene’58 Den Hout, Nieuwkuijk Oosterhout, RKDVC Drunen, RWB Waalwijk, Trinitas Oisterwijk, Gudok Tilburg, Vlijmense Boys Vlijmen, Waspik, ZIGO Tilburg.

Ook RWB-2 heeft na de promotie vanuit de Reserve 3e klasse geen klagen over de indeling zoals de KNVB die heeft gemaakt. Ook deze competitie zit met DESK, RKDVC, Uno Anima en Waspik vol met derby’s tegen buurgemeentes.

Indeling reserve 2e Klasse B seizoen 2020-2021

Bavel-2, DESK-2 Kaatsheuvel, FC Tilburg-2, GSBW-2 Goirle, RKDVC-3 Drunen, RWB-2 Waalwijk, SVSSS-2 Udenhout, Gudok-2 Tilburg, Uno Animo-2 Loon op Zand, Trinitas-2 Oisterwijk, Waspik-2.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden