Sensationeel einde DESK-WSC: 4-3

Foto: WSC

KAATSHEUVEL – DESK moest op deze zondag weer eens op zoek naar haar eerste overwinning dit seizoen, terwijl een hele belangrijke stap kon zetten naar ontlopen van nacompetitie. Voor het oog van met name uit Waalwijk afkomstige toeschouwers, lag de nadruk van het schouwspel in het tweede bedrijf.

Al na twee minuten kwam WSC door een strafschop op een 0-1 voorsprong door Soufiane Bakkali, nadat Maxime Petrov werd geveld in de 16 meter. Een uitstekende positie en tijd genoeg om de krachtverschillen op het scorebord tot uiting te laten komen, maar WSC speelde mat, onzuivere passing en verzuimde om druk te zetten op de redelijk zwakke defensie van DESK. Door het ontbreken van initiatief van de Waalwijkers, nam DESK het veldspel over door met name regisseur Nicky van Oyen. Al in de vijfde minuut scoorde ex-WSC’er Mounir Maamar de gelijkmaker. Vlak voor het rustsignaal nam DESK zelfs de leiding door nota bene een vrije trap van alweer Nicky van Oyen , die keeper Tom van Brakel kansloos liet : 2-1 voorsprong voor DESK bij rust.

Zoals vaker gebeurde dit seizoen, rechtte WSC in de tweede helft de rug en nam het initiatief weer terug op in de wedstrijd. Tien minuten na rust bracht trainer Berkelmans de door blessure aan de kant gebleven Belmin Popara in de wedstrijd. Popara is de man met de dribbel en bracht dan ook meteen meer diepgang en snelheid in het spel van WSC. Na een overtreding op Popara in de 58e minuut , besloot Yorick Hulsman de vrije bal te nemen en schoot deze prachtig direct in de bovenhoek: 2-2! Een klein kwartier later zette Popara weer eens een dribbel in en speelde de gehele DESK- defensie uit en zette WSC weer op voorsprong.

DESK keek dus voor de zoveelste keer dit seizoen aan tegen een achterstand . De geest was uit de fles en WSC leek de wedstrijd gemakkelijk uit te kunnen spelen in die laatste 15 minuten. Tien minuten voor tijd volgende er dan toch nog enkele corners voor DESK die gevaarlijk indraaiden, maar niets opleverden. Tot hét kantelmoment van de wedstrijd kwam. DESK bracht de bal terug hoog in het strafschopgebied, welke comfortabel werd gevangen door keeper van Brakel, die echter in het neerkomen, volkomen onnodig zijn knie in een DESK-aanvaller zette: penalty tegen en rode kaart.

Doordat WSC al drie maal had gewisseld, trok Belmin Popara het keeperstenue aan. Spits Koen van Baardwijk haalde echter resoluut de trekker over, waardoor de stand weer gelijk kwam. DESK kreeg weer geloof en zette nog een keer aan. De eerstvolgende bal die het doelgebied inkwam werd door de ingevallen Brandy Fontijn met de hand getoucheerd, die slechts zijn hoofd beschermde. Een scheidsrechterlijke dwaling die resulteerde in de tweede penalty voor DESK in drie minuten. Wederom Koen van Baardwijk verschalkte de invalkeeper van WSC en bracht de eindstand op het scorebord: 4-3 . DESK vierde haar eerste overwinning en WSC likt haar wonden.

DESK – WSC 4-3 (2-1) 1. Soufiane Bakkali (pen.) 0-1, 5. Mounir Maamar 1-1, 43. Nicky van Ooijen 2-1, 59. Yorick Hulsman 2-2, 73. Belmin Popara 2-3, 81. Koen van Baardwijk (pen.) 3-3, 84. Koen van Baardwijk (pen.) 4-3. Rood: 81e minuut Tom van Brakel van WSC.