SSC’55 verstevigt positie tegen Oosterhout

SPRANG-CAPELLE – Na drie weken competitierust trad SSC’55 afgelopen zaterdag op Sportpark Van Wijlen aan tegen v.v. Oosterhout, een naaste concurrent als het gaat om de derde periodetitel. SSC’55 was de laatste wedstrijden goed op dreef, al viel best nog wel wat aan te merken op het behaalde spelniveau. Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden bezet SSC’55 de vierde plaats op de ranglijst.

Al vrij snel na de aftrap kijkt SSC’55 tegen een achterstand aan. Het is spits Stefan Kok die een steekpass ontvangt, naar sommigen zeggen in buitenspelpositie, en doelman Melvin Gouw het nakijken geeft, 0-1. Maar de thuisploeg laat zich hierdoor niet uit het lood slaan en gaat in de tegenaanval. In de 4e minuut wordt een voorzet geplaatst op Emanuel Nsita die de bal ineens op de slof neemt en hard over het doel schiet. Drie minuten later legt Nsita de bal af op Erwin v.d. Hoven die vervolgens de gelijkmaker binnen schiet, 1-1. Alweer drie minuten later plaatst Erwin v.d. Hoven, die deze middag in de achterste linie is geposteerd, een lange trap naar voren. De bal stuit over de defensie van Oosterhout heen, waardoor Joey van Veldhoven de bal kan oppikken en met een subliem schot 2-1 laat aantekenen. In de fase hierna volgen nog dotten van kansen voor de geelzwarten. Na ruim een halfuur is het wederom Erwin v.d. Hoven die een verre bal van achteruit plaatst. Doelman Remco Droog tast mist en het is opnieuw Joey van Veldhoven die profiteert, 3-1. Dit is tevens de ruststand, die voor hetzelfde geld 6-1 had kunnen zijn.

De tweede helft lijkt hetzelfde verloop te krijgen als de eerste helft. Reeds na een minuut weet Stefan Kok voor Oosterhout de aansluitingstreffer te produceren, 3-2. Het spelniveau laat hierna een flink verval zien. Aan beide kanten ontstaan nauwelijks nog serieuze doelkansen. Het enige vermeldenswaardige wapenfeit is een schot van Frank ter Schiphorst in de 73e minuut dat net naast het doel verdwijnt. Langs de lijn is het thuispubliek nog wel bevreesd voor de gelijkmaker, maar SSC’55 houdt zich prima staande. Een smetje op de wedstrijd is nog wel een rode kaart in blessuretijd voor Thom van Hoof van Oosterhout. Zijn ingezette tackle kwam wat al te hard aan.

SSC’55 behaalt verdiend drie belangrijke punten en verstevigt hiermee de 4e plaats op de ranglijst. De wedstrijd had reeds in de eerste helft beslist kunnen en moeten zijn, maar in het voetbal leidt niet elke kans tot een doelpunt. Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij Olympia’60 in Dongen, aanvang 15.00 uur.