WSC kan zich meten met koploper Sarto, maar gaat wel ten onder

TILBURG – Gehandicapt door het ontbreken van aanvallers Belmin Propora en Sergio de Ruijter, trad WSC afgelopen zondag aan tegen koploper Sarto, dat vorstelijk bovenaan staat in de 2e klasse E.

Trainer Patrick Berkelmans moest daardoor weer terugvallen op een al eerder bewezen tactiek: verdedigingslinie en middenveld compact op elkaar aansluitend, met alleen Bakkali als diepere man. Mede door deze opstelling en het matige spel van thuisploeg Sarto, zorgde ervoor dat de ploegen in het eerste half uur in evenwicht bleven. WSC leek hiermee dus het meest comfortabel gezien de ranglijst, totdat keeper Bram van Daelen volkomen onverwacht een te korte uittrap nam, die handig werd onderschept én binnengetikt door van Schijndel : 1-0 . Sarto won hierdoor aan vertrouwen en drukte verder door, maar verschillende afstandsschoten waren niet scherp genoeg. WSC is middels Soufiane Bakkali één keer dichtbij de gelijkmaker als zijn kopbal met stuit wordt gered . Één minuut voor tijd maakte plotseling de scheidsrechter een persoonlijke fout door een nét mislukte poging van Mick van Schijndel te beoordelen als corner voor Sarto. De prachtig indraaiende corner werd door de veel te vrijstaande Gijs Toemen simpel maar strak ingekopt. Ondanks het goede spel, ging WSC dus met een welhaast onoverkomelijke 2-0 achterstand thee drinken.

Zoals dit seizoen al vaker is gebleken, weet WSC zich toch weer op te richten ondanks een achterstand, dat zich met name uit in wilskracht en conditie. Sarto heeft als ploeg zeker meer individuele klasse , maar vele aanvalspogingen stranden simpelweg of worden in de kiem gesmoord door Rik Snijders en Jasper Vrinten. Deze laatste loopt een enkelblessure op en wordt 15 minuten na rust gewisseld voor de 20-jarige Sam Maton . Ook Koen Huijps wordt gewisseld en wel voor Maxime Petrov, die ervoor zorgt dat WSC meer balbezit houdt en gaandeweg de tweede helft zelfs de bovenliggende partij wordt. Met nog een kwartier te spelen, scoort de naar voren geschoven Yorick Hulsman de 2-1 en ruikt WSC bloed. Duels worden fel en volwassen uitgevochten , behalve de onnodige actie van de goed spelende Baris Kaya, die een rode kaart oploopt . Nog voordat hij het veld uit is, ventileert hij zijn frustratie nog een keer en krijgt zijn tweede rode kaart. Met tien man perst WSC er vervolgens nog een offensief uit. Bakkali is heel dichtbij de gelijkmaker, maar de bal wordt van de doellijn weggehaald. Sarto houdt de punten in huis en WSC likt haar wonden. Zondag aanstaande wacht de altijd beladen derby uit tegen DESK uit Kaatsheuvel.

Sarto – WSC 2-1 (2-0). 30. Mick van Schijndel 1-0, 44. Gijs Toemen 2-0, 77. Yorick Hulsman 2-1. Rood: 88e minuut Baris Kaya van WSC.