R.W.B. wint en houdt Waspik op afstand

WAALWIJK – Voetballen met storm Dennis is lastig, voor RWB thuis tegen WDS’19 nog lastiger daar RWB als favoriet begon aan de wedstrijd. WDS’19 was niet naar Waalwijk gekomen voor goed voetbal maar om te proberen ẻẻn puntje over te houden aan deze wedstrijd. De druk lag daardoor bij RWB want de intentie van RWB was om het verschil met de nummer twee van de ranglijst Waspik op 7 verliespunten te houden.

RWB had het zich al heel snel gemakkelijk kunnen maken als het ẻẻn van de twee kansen die het in de beginfase had gekregen had gemaakt. Door deze niet te maken bleef WDS’19 lang in de wedstrijd en hoop houden op succes. Bij rust was het dus nog steeds 0-0 en na rust met de wind in de rug voerde RWB de druk nog verder op. Na ruim een uur spelen mocht RWB vanaf rechts een vrije trap nemen, de lichte touch van Serhan Eyupoglu was voldoende om RWB op voorsprong te brengen en de ban te breken. Drie minuten daarna was de wedstrijd beslist, Kevin Remie kreeg in de 16 meter de bal met wat toeval voor zijn voeten en bedacht zich geen moment waardoor het 2-0 was. Invaller Bram van Iersel bepaalde de eindstand op 3-0.

Waspik bleef dit weekend ook ongeslagen door uit met 0-4 te winnen van Raamsdonk, het verschil tussen RWB en Waspik blijft dus in stand. Volgende week wordt er door het Carnaval in het Zuiden niet gevoetbald, de week daarna speelt RWB uit de inhaalwedstrijd uit tegen VCW in Wagenberg.