SSC’55 verslaat Dongen

DONGEN – Afgelopen zaterdag ging SSC’55 op bezoek bij laagvlieger Dongen. De thuisploeg bezet de voorlaatste plaats op de ranglijst. Het vorige treffen eindigde in een 3-1 thuisoverwinning voor SSC’55. Voor de geel-zwarten was een nieuwe driepunter van belang om nog kans te maken op een plek in de play-off.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt 1 minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van het trouwe SSC’55-lid Cor van der Schans. Cor vierde onlangs nog zijn 50-jarig jubileum bij de club en behoorde tot de vaste kern van vrijwilligers.

In de beginfase zien we een aandringend Dongen, dat door het matte spel van SSC’55 in de gelegenheid wordt gesteld om in het spel te komen. In de 10e minuut is het Jip Bals die in stelling wordt gebracht, maar doelman Melvin Gouw is op tijd uit zijn doel om de aanval te verijdelen. Een kwartier daarna is het wederom Jip Bals die een grote kans krijgt om de score te openen als hij vlak voor doel kan inschieten, maar opnieuw Melvin Gouw op zijn weg vindt. In het eerste halfuur hanteert SSC’55 een veel te laag tempo en wordt er geen diepte gezocht; balletje breed en terug. In de 25e minuut profiteert Olivier van Onzenoort daarvan als hij vrij kan doorlopen op de keeper en een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg laat aantekenen. Hierna lijkt SSC’55 wakker geschud en zet wat druk richting het vijandige doel. Een schot van Kevin Knippels wordt tot hoekschop verwerkt. In de 38e minuut valt een vrije schop vanaf de zijlijn voor de voeten van Joey van Veldhoven, die geen moment aarzelt en de gelijkmaker binnenschiet, 1-1. In de slotminuten van de eerste helft komt SSC’55 zelfs op voorsprong door een doelpunt van Boyd de Jong, die een kopbal op maat van Erwin v.d. Hoven krijgt aangeleverd, 1-2.

In de tweede helft is SSC’55 de bovenliggende partij. In de 55e minuut schiet Boyd de Jong op doel, maar doelman Tom van Strien is paraat. Tien minuten later speelt Kevin Knippels zich knap vrij in de 16-meter, maar zijn schot gaat voorlangs. Kort hierna heeft Boyd de Jong pech als zijn schot via binnenkant paal terug het veld in ketst. De scheidsrechter heeft er niet altijd goed het oog in en moet met regelmaat naar zijn vestzak grijpen om de gele prent te tonen. Tot het einde toe moet SSC’55 alert blijven om zich niet alsnog twee punten afhandig te laten maken. De bevrijding komt in de 90e minuut als Kevin Knippels de diepte zoekt en door zwak verdedigend optreden de bal aan de voeten krijgt. Met een bekeken schuiver stelt hij de 1-3 winst veilig. SSC’55 behaalt een verdiende overwinning en doet nog mee in de strijd om de 3e periode. De komende weken is er voor de geel-zwarten geen competitieprogramma.

Het eerstvolgende treffen is op 7 maart. SSC’55 ontvangt dan op Sportpark Van Wijlen tegenstander Oosterhout, aanvang 15.00 uur.