Baardwijk wint wéér van BVV

DEN BOSCH – Baardwijk heeft de 2e zege van het seizoen behaald. De 1e zege was eveneens tegen BVV, zondag 2 februari speelde Baardwijk de 14e competitie wedstrijd van het seizoen. Op sportpark de Vliert in Den Bosch speelde Baardwijk tegen hekkensluiter uit de 3e klasse C.

BVV behaalde uit 13 wedstrijden 2 punten, Baardwijk 5 punten uit evenveel wedstrijden. Een echte 6-punten wedstrijd, en omdat uit 3e klasse C één team rechtstreeks degradeert moest het team van Coach Senad Hadzic winnen om de kloof tussen Baardwijk en BVV op 6 punten te brengen.

Baardwijk dat vandaag op het grauwe kunstgrasveld aantrad in het geel/zwart gingen beter van start als de rood-zwarten van BVV. Al naar 2 minuten weet Tom Sleenhoff de stand op 0-1 te zetten na een voorzet van Job Klerx. Baardwijk heeft het betere spel, maar echt goed voetbal kan er door de regen en wind niet gespeeld worden, als de vele supporters uit Waalwijk al staan te juichen na goed doorzetten van Tom Sleenhoff beland de bal op de paal. Na deze kans is er een grote kans voor BVV maar de middenvelder schiet oog in oog met Patrick Coenen de bal over het doel. Verbazingwekkend is het doelpunt van BVV in de blessuretijd van de 1e helft. Een vrije trap aan de zijkant van het veld, valt in de verste hoek van het doel en Baardwijk heeft het nakijken. Ruststand 1-1.

De 2e helft wil Baardwijk doorgaan zoals het de 1e helft is begonnen, Tom Sleenhoff wordt gewisseld en Ugur Ozcan komt in zijn plaats. Dezelfde Ugur Ozcan geeft in de 50e minuut een voorzet, die wordt door Bart Rombouts verkeerd geraakt en de doelman van BVV verkijkt zich op de bal die via de lat terugkomt in het veld voor de voeten van René Kovacs. Rene schiet de bal tegen de keeper van BVV, maar die ka de bal onvoldoende verwerken en de stand wordt 1-2.
Als Ugur Ozcan in de 56e minuut onreglementair wordt afgestopt nét voor de 16 meter mag Kevin Vissers, na de uitleg hoe er verdedigt mag worden door de spelers in de muur van BVV, de vrije schop nemen. Ondanks de uitleg van de goed leidende scheidsrechter wordt er hands gemaakt door een speler in de muur en de scheidsrechter fluit voor penalty. Kevin Vissers schiet de penalty onhoudbaar binnen en de stand wordt 1-3. Met nog meer dan 30 minuten spelen gaat BVV risico’s nemen om de aansluiting te bewerkstelligen. Patrick Coenen houdt samen met zijn verdediging alle ballen die maar richting het doel komen tegen.

Beide teams krijgen nog kansen, maar de als de scheidsrechter voor de laatste maal fluit deze wedstrijd is de ontlading bij de spelers en Technische Staf net zo groot als bij de meegereisde supporters. Geen goed voetbal, maar wel wéér eens de 3 punten voor Baardwijk.

Zondag 9 februari 2020 komt Haarsteeg op bezoek bij Baardwijk, de wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Olympia aan de Akkerlaan. De aftrap is om 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Opstraat.