SSC’55 verliest van koploper ZBC’97

ZWIJNDRECHT – Afgelopen zaterdag hervatte SSC’55 de competitie met de uitwedstrijd tegen koploper ZBC’97 uit Zwijndrecht. In een periode waarin nauwelijks sprake is van winterse omstandigheden, overwinterde SSC’55 o.a. met een bijna traditioneel geworden trainingskamp in het zonnige Spaanse Albir. Of de herstart van de competitie tegen de koploper net zo zonnig zou verlopen was nog onzeker.

Met een schuin over het veld staande straffe wind komen beide ploegen moeilijk op gang. In de 12e minuut ontstaat de eerste kans voor SSC’55 bij een vrije schop van Kevin Knippels vanaf een meter of 18 voor het doel. Zijn schot vliegt ruim over. Tien minuten later volgt een mooie voorzet van Thimo v.d. Laar vanaf de linkerkant. De bal komt bij Frank ter Schiphorst, die vervolgens de vrij staande Boyd de Jong aanspeelt. Met een prachtig geplaatst schot zet hij SSC’55 op voorsprong, 0-1. De thuisploeg laat zich niet onbetuigd en creëert hierna diverse scoringsmogelijkheden. Een schot op doel kan door Jeroen Kerstens ternauwernood van de lijn worden gehaald. Even later grijpt de defensie van SSC’55 zwak in en belandt de bal vlak voor doel voor de voeten van de tegenstander. De bal wordt naast geschoten. In de 40e minuut gaat doelman Melvin Gouw in de fout als hij uit zijn doel komt en zich geheel onnodig op de voeten van de tegenstander werpt. Een strafschop is het gevolg. Gregory Gyebi neemt deze voor zijn rekening en bepaalt de ruststand op 1-1.

In de tweede helft is de thuisploeg de bovenliggende partij. SSC’55 weet dan alleen nog af en toe te counteren. In de 61e minuut is er een kans voor Kevin Knippels, maar hij krijgt de bal niet onder controle en schiet naast. In de tegenaanval scoort Mohammed Auassar met een schot vanaf een meter of 18 en zet de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd kent onaangename momenten als sommige spelers van de thuisploeg opgefokt reageren op acties van zowel tegenstanders als medespelers en ook op scheidsrechterlijke beslissingen. SSC’55 trekt er geen profijt van. In de 71e minuut heeft Joey van Veldhoven pech als hij vanuit de draai inschiet, maar de bal naast het doel ziet gaan. De grootste kans is nog voor Elvis Versluis van ZBC’97, die een vrije doelkans om zeep helpt door naast te schieten. SSC’55 moet puntloos huiswaarts keren na een rommelige wedstrijd die al met al wel terecht door de koploper is gewonnen.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 thuis op Sportpark Van Wijlen tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht, aanvang 15.00 uur.