Waspik komt diep in blessuretijd naast R.W.B.

WASPIK – Hoe komen beide teams uit de winterstop, dat was de vraag die vooraf speelde bij de wedstrijd tussen de nummer 1 RWB en de nummer 2 Waspik. Beide team maakten er een boeiende wedstrijd van met kansen over en weer.

In de eerste helft was RWB het meest effectief in het benutten van kansen. Nadat scheidsrechter van Rooden geen strafschop gaf bij een overtreding binnen de 16 meter op RWB-er Alex Huijps legde hij kort daarna de bal wel aan de andere kant op de stip. Tijdens de wedstrijd leek het verdacht veel op een terechte penalty, op foto’s was later te zien dat het ging om een struikeling. Wel of niet terecht, het was begrijpelijk dat de scheidsrechter de bal op de stip legde, Waspik knalde de penalty echter hard over waardoor de stand 0-0 bleef. Tegen de rust aan scoorde Kevin Remie de openingstreffer. Nadat hij op rechts, buiten de 16 meter, de bal kreeg haalde hij onverwacht uit. De bal zeilde over keeper Reinoud Zijlmans en verdween bij de tweede paal in de kruising, 0-1. Maar RWB zou voor rust de voorsprong nog verdubbelen, hier kreeg het wel de hulp van Waspik, door slecht uitverdedigen kreeg Brent van Look de bal van Waspik aangespeeld en bedacht hij zich geen moment.

RWB zat met deze 0-2 ruststand op rozen en werd in de tweede helft gemakzuchtig, speelde te vaak een lange bal en verloor de greep op het middenveld. Waspik knokte de hele tweede helft voor een beter resultaat en maakte halverwege de tweede helft de aansluittreffer. Waspik begon daarna pas echt het geloof te krijgen dat er meer in zat en bleef de hele tweede helft de betere ploeg. Keeper Luuk van Beerenschot moest dan ook een paar keer handelend optreden. Toen de wedstrijd ver in blessuretijd was gebeurde uiteindelijk toch het onvermijdelijke, uit een vrije trap hoog voor de goal werd de bal eerst terug gekopt en daarna door Waspik van dichtbij ingekopt. Na de 2-2 werd er nog 10 seconden gespeeld en floot scheidsrechter van Rooden voor het eindsignaal. Met de gelijke stand konden beide ploegen wel leven, het was dan ook een terechte uitslag. Waspik blijft met het gelijkspel en het verlies van Right’Oh de nummer 2 met 7 punten achterstand op RWB, wat Waspik het gevoel gaf dat het niets was opgeschoten met het gelijke spel.

Volgende week staat voor RWB de thuiswedstrijd tegen het Bredase PCP op het programma. In de eerste wedstrijd maakte RWB, net als Waspik afgelopen zondag, in de laatste minuut gelijk. Over die wedstrijd was RWB toen zeker niet tevreden, een mooie gelegenheid om thuis op Sportpark De Gaard revanche te halen. De wedstrijd begint zondag 2 februari om 14.30 uur.