Mooie prestaties WZV zwemmers in Maastricht

MAASTRICHT – WZV was met 4 zwemmers voor de 1e maal aanwezig bij de 34e International Friendship Swimmeet, een toernooi dat ieder jaar tussen Kerst en Nieuwjaar in het mooie Maastricht wordt gehouden.

Het is een grote 3-daagse wedstrijd (er waren maar liefst 615 deelnemers), die bestaat uit een ochtendsessie met voorrondes en een avondsessie met finales voor de beste 16 zwemmers uit de voorrondes. De zwemmers van WZV kwamen op dit toernooi goed voor de dag, want er werden maar liefst 16 finaleplaatsen behaald, die 6 medailles opleverden, 6 Clubrecords en 21 Persoonlijke Records.

De medailles waren voor Maikel Blijlevens. Hij veroverde 4x zilver (tijdens de 50m rugslag, 100m rugslag, 50m vlinderslag en 100m vlinderslag) en 2x brons (tijdens de 50m vrije slag en 100m vrije slag). Hij vestigde 4 clubrecords tijdens de 50m vlinderslag (jongens 12 jaar en jongens 13 jaar) en de 50m vrije slag (jongens 12 jaar en jongens 13 jaar).

De meeste persoonlijke records werden gezwommen door Kenza van Kapel (maar liefst 17), de overige waren voor Maikel Blijlevens (3) en Demi Kemmeren (1). Kenza imponeerde vooral door tijdens vrijwel alle finales een spectaculaire progressie te laten zien, die weer resulteerde in 2 mooie clubrecords tijdens de 100m vlinderslag (meisjes 12 jaar) en 50m schoolslag (meisjes 12 jaar). De grootste vooruitgang werd geboekt door Demi Kemmeren tijdens de 100m wisselslag, gevolgd door Kenza van Kapel en Maikel Blijlevens.

De ploeg verbleef tijdens het toernooi in een vakantieresort in Susteren (en werd daar uitstekend verzorgd) en spendeerde o.m. ook tijd aan een bezoek aan het fraaie historische centrum van Maastricht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden