RKC met knaller het jaar uit: 3-0!

RKC Waalwijk heeft gisteravond de eerste seizoenshelft afgesloten met een 3-0 overwinning op FC Twente. De ploeg van Fred Grim was 90 minuten lang de baas in eigen huis en zorgt er met deze overwinning voor dat alles weer mogelijk is in de tweede helft van het seizoen. RKC scoorde via tweemaal Stijn Spierings en Anas Tahiri.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de 3e minuut al een grote kans via Haris Vuckic. Zijn inzet kon net op tijd over het doel worden gewerkt. In de 13e minuut was RKC wel effectief en wist het via de eerste kans wel de score te openen. Een voorzet van Clint Leemans kwam terecht bij Mario Bilate, die de bal bij Anas Tahiri kreeg. Die wist vervolgens na een knappe actie de verre hoek te vinden: 1-0!

Enkele minuten na de openingstreffer was RKC opnieuw gevaarlijk. Een schot van Saïd Bakari werd verwerkt tot hoekschop en deze werd daarna door Hans Mulder in de handen gekopt van Drommel. RKC zette de sterke fase na de goal door en werd in de 27e minuut opnieuw gevaarlijk. Een voorzet van Sylla Sow werd knap ingekopt door Bilate, maar keeper Joel Drommel had eveneens een goed antwoord. Niet veel later leek RKC toch op 2-0 te komen, maar na een schitterende bal van Bakari ging de stift van Leemans over.

Tien minuten voor het einde van de eerste eerste helft kreeg Stijn Spierings een vrije trap op de rand van het strafschopgebied toebedeeld. Leemans ging achter de bal staan en hij mikte de bal net over het doel van FC Twente. Vlak daarna was het de beurt aan Sow om gevaarlijk te worden. Hij schoot de bal in een keer uit de draai richting het doel, maar de bal vloog naast de linkerdoelpaal. In het restant van de eerste helft zou er niet meer gescoord worden. Hierdoor ging ons RKC, dat combinerend de aanval zocht en het in verdedigend opzicht goed compact hield, met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of RKC kwam al op een 2-0 voorsprong. Een aanval over veel verschillende schijven kwam uiteindelijk terecht bij Spierings en laattsgenoemde wist de bal via een Twents been in de in de onderhoek te werken. Een tal minuten later was FC Twente dichtbij de aansluitingstreffer. Rafik Zekhnini kon alleen op Etienne Vaessen af, maar zijn inzet ging naast. FC Twente probeerde de aansluiting de vinden, maar werd niet gevaarlijk. Net binnen het uur viel de definitieve beslissing. Stijn Spierings kreeg de bal op 25 meter ingespeeld. Aburjania liep de middenvelder hard in de rug, maar kreeg hem niet van de bal. Spierings omspeelde vervolgens knap Xandro Schenk en schoot hard in de verre hoek raak: 3-0.

In het restant van de tweede helft hield RKC volop de concentratie en bleef het goed georganiseerd spelen. In de laatste tien minuten zou FC Twente ook nog met een man minder komen te staan. Calvin Verdonk kreeg rood, nadat hij zijn noppen in de kuit van Sylla Sow had gezet. Met één man meer speelde RKC de wedstrijd rustig uit en boekte het een zeer verdiende overwinning op FC Twente. Wij bedanken onze supporters voor de fantastische sfeer en de enorme steun die het aan de ploeg gaf.

Bron: RKC Waalwijk