R.W.B.-1 en 2 beide Herbstmeister

Foto: RWB

Zondag 15 december was voor voetbalvereniging RWB een dag om met plezier aan terug te denken. Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van RWB-1 tegen Blauw-Wit’81 speelde RWB-2 een inhaalwedstrijd thuis tegen HHC’09-2. Winst zou betekenen dat RWB-2 met een beter doelsaldo gelijk met Sarto-3 zou komen en zich Herbstmeister zou mogen noemen. Met 4-0 werd gewonnen van hekkensluiter HHC’09 waarna het feest kon beginnen.

RWB-1 was al zeker van de titel Winterkampioen, oftewel op zijn Duits Hebstmeister. In de wedstrijd tegen Blauw-Wit’81 was RWB de betere ploeg en had de tegenstander zich daar goed op voorbereid. Blauw-Wit’81 liet zich vanaf het begin terugzakken op eigen helft en kon in de eerste helft zo af en toe nog iets terug doen middels een counter. Heel RWB dacht overigens dat het na 5 minuten spelen al 1-0 was, het goed uitgespeelde doelpunt werd echter door vermeend buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kwam Blauw-Wit’81 nog maar weinig over de middenlijn en beperkte zich tot tegenhouden. RWB kreeg de ene na de andere kans maar de bal wilde er maar niet in. Ook de lat bracht zo nu en dan redding voor Blauw-Wit’81. Toen de klok van het scorebord op 90 minuten stond kreeg RWB nog de grootste kans van de middag, keeper Brian Mateijsen kon echter zijn vingertoppen nog achter de bal krijgen waardoor deze inzet net naast ging. Man of the Match werd jeugdspeler Bas van Helvoirt, nadat bekend werd dat Pjotr ten Berge ziek op bed lag kreeg hij te horen dat hij in de basis zou starten. Zijn taak volbracht hij met verve en gaf als rechtsback menig goede voorzet, een doelpunt zat er deze middag voor RWB echter niet in.

Pluspunt voor RWB is dat het in deze wedstrijd wederom de nul hield en nog steeds de ongeslagen status mag koesteren. Tien van de twaalf wedstrijden wist RWB winnend af te sluiten en speelde er twee gelijk, hierdoor staat RWB met het ingaan van de winterstop 7 punten voor op nummer 2 Waspik. De eerste wedstrijd die RWB in 2020 meteen na de winterstop speelt is 26 januari uit tegen Waspik, dat wordt voor RWB dan meteen weer een belangrijk potje. Na de wedstrijd startte de geplande Derde Helft waar naast RWB-2 ook RWB-1 wat te vieren hadden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden