Streekderby SSC’55-Berkdijk eindigt onbeslist

In de laatste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden ontving SSC’55 afgelopen zaterdag streekgenoot Berkdijk uit Kaatsheuvel. Tevens was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop. SSC’55 boekte in de laatste wedstrijden goede resultaten en bezet daardoor een plaats in de sub-top. Berkdijk is wat onvoorspelbaar en wisselt grote nederlagen af met onverwachte winstpartijen tegen sub-toppers.

Beide ploegen zijn erop gebrand om in deze streekderby met een goed resultaat de winterstop in te gaan. In de 3e minuut is het Sjors van Boxtel die voor de bezoekers een hard schot net over de lat ziet verdwijnen. Kort hierna speelt Boy Donders de bal bij de tegenstander in de voeten, waardoor Thom Koot voor Berkdijk vrij kan inschieten, maar daarbij toch iets te hoog mikt. Voor de thuisploeg zijn er vervolgens kansen voor Emanuel Nsita en Frank ter Schiphorst, maar ook zij weten deze niet in doelpunten om te zetten. Een hoekschop voor SSC’55 belandt daarna op het hoofd van Frank ter Schiphorst die pech heeft met een kopbal op de lat. De rebound door Emanuel Nsita eindigt in een schot over het doel. In de 35e minuut komen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door Roy v.d. Schans in eigen doel gewerkt, 0-1. Vijf minuten later is de stand alweer gelijk als de bal voor de voeten van Erwin v.d. Hoven valt, die met een geweldig schot tegen het dak van het doel 1-1 aantekent. Het is dit seizoen zijn tiende treffer tot nu toe.

De tweede helft gaat gelijk op. Beide ploegen zoeken het doel, maar hebben moeite met het geven van de beslissende eindpass. Een kopbal van Erwin v.d. Hoven wordt door Berkdijk nog net voor de lijn weggewerkt. Aan de andere kant moet doelman Melvin Gouw nog een keer reddend optreden. De wedstrijd loopt op zijn einde en de winst kan nog beide kanten opvallen. Vier minuten voor tijd is er een charge van Jordi Hamers op Maik Kemmeren. Hierdoor ontstaat een klein opstootje waarin blijken van ongenoegen worden geuit. De goed leidende scheidsrechter Luyken besluit om zowel Hamers als Kemmeren de rode kaart te tonen. In de slotminuten heeft SSC’55 dan nog de beste kans op de overwinning als een inzet van Patrick Zeebregts ternauwernood door doelman Roy Trommelen kan worden verijdeld.

De gelijke eindstand geeft de verhoudingen deze middag goed weer. SSC’55 bezet nu de vierde plaats op de ranglijst met zes punten achterstand op koploper ZBC’97. Direct na de winterstop kunnen de geelzwarten de achterstand verkleinen als op 1 februari de thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma staat.