R.W.B. komt tweede helft op stoom

Foto: RWB

Bij rust van de wedstrijd RFC – RWB zag het er niet naar uit dat RWB deze wedstrijd met grote cijfers zou winnen. De 0 – 4 overwinning zou vermoeden dat RWB een gemakkelijke zege heeft geboekt, niets is echter minder waar.

RFC had tegen koploper RWB een tactiek uitgestippeld waarbij veel mensen achter de bal bleven, de ruimtes klein gehouden werden en kort werd gedekt. In de eerste helft had RWB het grootste gedeelte van de tijd de bal maar gekeken naar de kansen die beide ploegen kregen waren het aantal kansen van RFC zeker niet minder en ook niet minder groot dan die van RWB. Bij balbezit schakelde RFC razendsnel om. Keeper Luuk van Beerendonk moest dan ook regelmatig optreden en zag ook een RFC speler alleen voor hem opduiken maar hield de 0 op het scorebord.

Na rust werden gaandeweg de ruimtes wat groter en kon RWB via een assist van Alex Huijps en de goal van Kevin Remie de score openen. Met deze stand moest RFC wel wat meer risico gaan nemen en meer de aanval gaan zoeken. Dat deed het ook en RWB had met een bal op de lat en wederom een goede redding van Luuk van Beerendonk in die periode geluk dat het 0 – 1 bleef. RWB was een stuk effectiever met de kansen die het kreeg en maakte na ruim een uur de 0 – 2. Een kopie van de 0 – 1 met wederom topscoorder Kevin Remie als eindstation. Toen Onur Ulusan een kwartier voor tijd met een kanonskogel van buiten de 16 meter de 0-3 aantekende was het verzet van RFC gebroken. 2 Minuten voor tijd bepaalde Kevin Remie de eindstand op 0-4, nu kwam de assist van de goed ingevallen Brent van Look en maakte Kevin Remie daarmee zijn hattrick vol.

RWB behield daarmee zijn ongeslagen status en gaat proberen dit ook de laatste twee wedstrijden voor de winterstop te behouden. De laatste twee wedstrijden dit jaar voordat de winterstop begint zijn beide thuis, zondag 8 december komt daarvoor Dussense Boys naar RWB en de laatste wedstrijd dit jaar is vervolgens 15 december thuis tegen Blauw Wit ’81.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden