WSC morele winnaar in streekderby

Bram van Daelen

In de 33e minuut van de wedstrijd WSC – Uno Animo kreeg goaltjesdief Soufiane Bakkali de rode kaart na een klein opstootje. Nadat het eerste half uur gelijk op was gegaan, kantelde de wedstrijd daarmee in het voordeel van de bezoekers uit Loon op Zand. Merijn Verhoofstad tackelde in de 40ste minuut onreglementair in het elfmetergebied, waardoor Uno Animo een pingel kreeg: 0-1 op het scorebord.

WSC stond voor de opgave om met 10 man de achterstand in de resterende 45 minuten om te buigen. Ondanks dat WSC een beter veldspel vertoonde, was het in de 72e minuut desondanks toch de snelle Rico Pires Leocadio die de 0-2 aantekende. Wellicht geïnspireerd door een fantastische redding van man of the match Bram van Daelen, liet WSC vervolgens haar mentale veerkracht zien. Op aangeven van Maxim Petrov schoot Joris Schoondermark de bal strak in de bovenhoek. WSC bepaalde in die fase het veldspel onder aanvoering van met name. Jasper Vrinten en Raman Morad. Inmiddels was voor een niet beter wetende toeschouwer al niet meer zichtbaar dat WSC met een man minder speelde. Het goede spel en doorzettingsvermogen werd in de 86e minuut beloond met een penalty, die verzilverd werd door middenvelder Raman Morad. Ondanks het gelijkspel mocht WSC zich daarmee morele winnaar van deze streekderby noemen.

WSC- Uno Animo 2-2 40’ 0-1 (penalty) 72’ 0-2 79’1-2 Joris Schoondermark 86’ 2-2 Raman Morad (penalty)