R.W.B. ruilt het Rood Wit Blauwe shirt met het Oranje van de KNVB

Foto: RWB

Zaterdag 16 november 2019 kreeg RWB bezoek van Daan Bullock, communicatiemedewerker van de KNVB in Zeist. Op 8 december 1889 richtte Pim Muller de Nederlandse Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Muller begon met 250 pioniers, tegenwoordig telt het voetbal 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer ѐѐn.

Dit seizoen bestaat de KNVB dus 130 jaar en dit wordt gevierd samen met alle voetbalverenigingen. Ter gelegenheid hiervan is een uniek Oranje kleurig voetbalshirt ontwikkeld, een shirt wat de KNVB wil ruilen met alle 3000 voetbalverenigingen. Het doel is om alle amateurshirts te verzamelen en een plaats te geven op de KNVB Campus in Zeist. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse voetbalverenigingen. Op deze manier wordt 130 jaar voetbal verenigd in ѐѐn uniek oranje shirt.

Zaterdag 16 november ruilde onder toezicht van de gehele Jeugdcommissie de nieuwe Jeugdvoorzitter Marco van de Hammen het verticaal gestreepte rood-wit-blauwe shirt van RWB met Daan Bullock voor het oranje KNVB shirt. RWB gaat het shirt inlijsten en een mooi plaatsje geven in de kantine van de voetbalclub.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden