Lastige uitwedstrijd levert R.W.B. periodetitel op

Foto: RWB

Bij winst op zondag 10 november uit tegen het Bredase WDS’19 zou het zeker zijn dat RWB de eerste periodetitel binnen zou halen. RWB won uiteindelijk met 2-4, mocht daarna een feestje vieren maar gemakkelijk was de wedstrijd zeker niet.

Na een voorzichtig begin zat het venijn van de eerste helft in het laatste kwartier. De score werd na een half uur geopend door een kopgoal van Serhan Eyupoglu die bij een vrije trap mee naar voren was gegaan. Meteen daarna kwam WDS’19 echter terug in de wedstrijd en volgden de goal zich snel na elkaar op. Uit een assist van Alex Huijps scoorde Bram van Iersel de 1-2 en meteen daarna was een afstandsschot onder in de hoek van Dennis Timmermans goed voor de 1-3 ruststand.

Geen vuiltje aan de lucht dus waarbij de achterstand van Blauw Wit’81 RWB extra in de kaart speelde. Waarschijnlijk waren dit de ingrediënten die er voor zorgde dat RWB het te gemakkelijk op ging nemen. Toen WDS’19 een kwartier voor tijd met een zondagsschot de aansluittreffer maakte was het billenknijpen voor RWB. Het spel omdraaien bleek moeilijk, zeker omdat WDS’19 bloed rook en steeds meer in een goed resultaat gingen geloven. Het is een compliment voor de Waalwijkse ploeg dat het ondanks dat het spel niet meer om te draaien was het toch bleef knokken om de winst binnen te halen. In de slotfase maakte Vedad Hadzic aan alle onzekerheid een eind, hij was door de verdediging van WDS’19 gebroken en scoorde met een laconiek lobje de bevrijdende 2-4. Hiermee was dus de eerste periodetitel binnen en kon er een feestje worden gevierd.

Volgende week is het een inhaalzondag en hoeft RWB niet te voetballen, om in het ritme te blijven speelt RWB dinsdag 19 november een oefenwedstrijd tegen DESK, aanvang 20:00 uur

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen