WSC boekt belangrijke overwinning tegen JEKA : 2-1

Aanvoerder Yorick Hulsman in actie tijdens WSC-JEKA

Na het nipte verlies van vorige week in Made, was WSC weer toe aan winstpartij . Die werd geboekt tegen JEKA uit Breda, waarmee het gat werd vergroot naar 6 punten.

WSC opende sterk door goed combinatie-voetbal. Het leidde echter niet tot doelpunten, misschien ook wel doordat topscorer Soufiane Bakkali voor rust vrij onzichtbaar bleef. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg JEKA meer grip op het spel, maar gingen de ploegen thee drinken bij een brilstand.

Na rust gebeurde er duidelijk meer op het veld. De arbiter moest regelmatig ingrijpen hetgeen leidde tot een veelvoud aan gele kaarten aan beide kanten. WSC-er Lars Kruisen mocht zelfs in de handjes klappen dat zijn overtreding niet met rood werd bestraft. In de 70ste minuut brak Soufiane Bakkali de wedstrijd dan eindelijk open met doorjagen op de keeper, waarna de bal langzaam over de doellijn rolde: 1-0 voor WSC. Bijna in dezelfde minuut kreeg JEKA een pingel door een vermeende handsbal van aanvoerder Yorick Hulsman , waarmee de stand meteen weer gelijk werde getrokken naar 1-1. Gezien de krachtsverhouding was deze stand gerechtvaardigd, ware het niet dat WSC dit jaar een goalgetter in de gelederen heeft in de persoon van Bakkali. In de 88e minuut tekende hij alweer voor het zevende doelpunt dit jaar . Met deze 2-1 overwinning nestelt WSC zich met haar jeugdige ploeg vaster in het linkerrijtje van de tweede klasse E.

WSC – JEKA 2-1 (0-0) 70. Soufiane Bakkali 1-0, 70. (pen.) 1-1, 88. Soufiane Bakkali 2-1.