Woensdag 6 november: kick-off GO Running voor kinderen vanaf 6 jaar

Foto: Go Waalwijk

Op woensdagmiddag 6 november zijn kinderen vanaf 6 jaar uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle welkom bij de feestelijke en sportieve kick-off van GO Running. De kick-off vormt de start van een serie clinics en diverse hardloopevenementen waar kinderen aan kunnen deelnemen.

“Met het project GO Running willen we kinderen stimuleren om te gaan hardlopen en ze (meer) in beweging krijgen”, aldus mede-initiatiefnemers Harald van Engelen, voorzitter van atletiekvereniging ACW’66 en Ellen Maas van Stichting Samen RKC. Samen met Stratenloop Waspik, Triathlon & Loop Vereniging De Langstraat, de buurtsportcoaches en GO Waalwijk bundelen zij hun krachten.

Op woensdag 6 november trapt GO Running af met een feestelijke en sportieve kick-off bij atletiekbaan ACW’66 in Waalwijk. Ellen Maas van Samen RKC en Harald van Engelen van ACW’66 vertellen: “De kick-off start om 14.00 uur met een warming-up met enkele profvoetballers van RKC Waalwijk. Zij kunnen namelijk als geen ander vertellen hoe belangrijk het voor een sporter is om goed te kunnen (hard)lopen en een goede conditie te hebben. Vervolgens kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten, van hordelopen en panna tot verspringen en vortex werpen. Ook RKC-mascotte RiKCy is aanwezig; hij danst samen met de kinderen de GO-dans en maakt uiteraard tijd voor een meet & greet. Kinderen mogen zelf bepalen welke activiteiten ze volgen. Bij ieder onderdeel ontvangen ze een stempel en met een volle stempelkaart maken ze kans op een leuke prijs!” Deelname aan de GO Running kick-off is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. De GO Running kick-off wordt om 16.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

Hardloopclinics

“Om kinderen te blijven enthousiasmeren, bieden we in samenwerking met de buurtsportcoaches de komende tijd meerdere hardloopclinics aan”, vervolgt Harald van Engelen. “Daarmee hopen we kinderen voor een langere tijd in beweging te houden. Ze werken aan hun conditie en looptechniek en kunnen zo ervaren hoe ze zichzelf steeds een beetje verbeteren. Er staan vervolgens een aantal hardloopevenementen op de agenda waar ook kinderen aan kunnen deelnemen. Jos Wagenmakers, mede-organisator van Stratenloop Waspik: “Op zondag 8 december wordt voor de 13e keer Stratenloop Waspik georganiseerd, met voor het eerst de GO Familierun. Hier mogen kinderen samen met ouders of grootouders aan meedoen, met keuze uit twee afstanden.” Ellen Maas van Stichting Samen RKC heeft ook een nieuwtje: “Op zondag 19 april organiseert Stichting Samen RKC voor het eerst de RKC Stadionrun, voor volwassenen en kinderen. Daarover volgt binnenkort meer informatie!”

GO Waalwijk

GO Running is een gezamenlijk initiatief van atletiekvereniging ACW’66 in Waalwijk, Triathlon & Loop Vereniging De Langstraat, Stratenloop Waspik en Stichting Samen RKC. GO Running wordt ondersteund door GO Waalwijk, dat alle organisaties op gebied van sport, beweging, gezondheid en cultuur bundelt en samenwerking stimuleert. Kijk voor meer informatie op www.gowaalwijk.nl/go-running


  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden