R.W.B. door winst alleen op kop

Foto: RWB

Winst van RWB op VCW en een verrassend gelijk spel van RFC tegen Berkdijk zorgt ervoor dat RWB alleen op kop komt in de 4e klasse C. Met een goal en twee afgemeten assists was Alex Huijps bij alle drie de doelpunten betrokken en was hij de man van de wedstrijd.

VCW was naar Waalwijk gekomen met een verdedigende tactiek en de doelstelling om het zo lang 0-0 te houden. Al na 12 minuten kon de tactiek de prullebak in, een diepe bal van Merlijn Broos kwam bij Alex Huijps terecht die na de aanname net voordat keeper Hans Gelens in kop grijpen de 1-0 aan liet tekenen. Toch was dit voor VCW niet het teken om de verdedigende stellingen achter zich te laten waardoor RWB in de 1e helft het overwicht wist te behouden. Na de 1-0 wist keeper Hans Geelen zich te onderscheiden en bleef het tot de rust 1-0.

Na rust kwam VCW beter uit de kleedkamer en hing de gelijkmaker in de lucht. De 2-0 van Kevin Remie was dan ook een bevrijding voor de Waalwijkse ploeg. Deze kwam tot stand doordat Alex Huijps de bal panklaar breed had gelegd voor de ingevallen Kevin Remie. De 3-0 in de 86e minuut betekende de definitieve beslissing, ook hier was Alex Huijps de aangever en Kevin Remie de afmaker.

Volgende week speelt RWB tegen de inmiddels nummer laatst Terheijden. Dat onderschatting gevaarlijk is kan RWB navragen bij RFC. Als mede koploper met evenveel verliespunten als RWB moest RFC deze week tegen de nummer laatst Berkdijk, inmiddels is dus Terheijden de nummer laatst. Als het aan RWB ligt blijft dat ook na volgende week zondag zo.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden