Baardwijk MO19-1 vs SC ’t Zand MO19-2

De meiden van Baardwijk MO19-1 speelden zaterdag 19 oktober in de 2e ronde van de Zwaluwen jeugdbeker tegen SC ’t Zand MO9-2 nadat in de eerste ronden werd verloren van DVVC MO19-1 (2-7 verlies) en werd gewonnen van Terheijden MO19-1 (2-0 winst).

De geblesseerde scheidsrechter Govert Verhoofstad werd vervangen door Harold van Loon. Om 12:45 uur fluit Harold voor de eerste maal. Direct na het eerste fluitsignaal wordt de toon gezet voor de wedstrijd, SC ’t Zand, met veel technische speelsters schuwen het directe duel niet, en imponeren de meiden van Baardwijk in de eerste helft. Beide teams creëren kansjes, SC ’t Zand meer kansen als Baardwijk, Baardwijk is niet scherp genoeg op de helft van de tegenstander, terwijl tegenstander SC ’t Zand Emmy Schouten niet kan passeren. De eerste helft speelt zich vooral af op de helft van Baardwijk en Baardwijk’s verdediging kan dan ook niet voorkomen dat SC ’t Zand voor de rust 2x kan scoren. Ruststand 0-2.

Na de rust is Baardwijk iets feller in de duels, maar niet fel genoeg. Wel weet Emmy veel doelpogingen van SC ’t Zand te elimineren en voor Baardwijk hoop te houden op een goed resultaat. Emmy (Woman of the Match) stopt zelfs een penalty van SC ’t Zand, maar kan toch niet voorkomen dat SC ’t Zand nog 1x scoort. Benthe de Graaff scoort voor Baardwijk het verdiende doelpunt. Hard werken, fysieke duels, veel energie in de wedstrijd, de meeste meiden hebben een goede wedstrijd gespeeld, SC ’t Zand speelden als team continue met 11 speelsters in het veld die de wedstrijd wilden winnen, sommige meiden van Baardwijk vinden de bekercompetitie niet zo interessant en hadden vandaag niet de inzet die de begeleiding gewend is van de meiden.

Zaterdag 26 oktober 2019 zijn de meiden vrij van competitieverplichtingen, de eerstvolgende competitie wedstrijd is zaterdag 2 november 2019 in Wijk en Aalburg tegen NOAD ’32 MO19-1. De meiden uit Wijk en Aalburg staan 2e op de ranglijst, maar met de inzet van ALLE meiden zullen de eerste 3 punten in deze competitie meegenomen kunnen worden naar Waalwijk. Aanvang van de wedstrijd, op Sportpark Korenzand, is 11:45 uur.