RKC Waalwijk hervat competitie tegen Ajax

Foto: RKC Waalwijk

Nu de interlandperiode voorbij is, zal de competitie vanavond worden hervat. In speelronde 10 komt koploper Ajax op bezoek in Waalwijk. In een volledig uitverkocht Mandemakers Stadion gaan de Geelblauwen op jacht naar een stunt tegen de huidig landskampioen.

De ploeg van Fred Grim zal proberen om met dezelfde intenties een wedstrijd op de mat te leggen als die van een aantal weken terug tegen PSV. Toen liet de ploeg zien zich goed te kunnen weren tegen de absolute top van Nederland. Uiteraard gaan de Waalwijkers nu voor een positiever resultaat, maar de Geelblauwen lieten zien goed combinatievoetbal op de mat te leggen.

Ajax

Ajax zal met veel vertrouwen afreizen naar Waalwijk. Naast het feit dat de Amsterdammers koploper zijn van de Eredivisie, zijn ze ook al maanden ongeslagen. Het tweemaal punten verlies wat Ajax dit seizoen leed, gebeurde wel buitenshuis. Zo speelde de ploeg van Erik Ten Hag met 2-2 gelijk tegen Vitesse en kwam het in Eindhoven tegen PSV niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De man in vorm bij de bezoekers is Quincy Promes met vijf doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden voor Ajax.

Head to Head

De statistieken zijn in het voordeel van de bezoekers uit de hoofdstad, maar RKC kan hoop putten uit een aantal positieve resultaten uit het verleden. Zo werd er zes jaar geleden knap met 0-0 gelijkgespeeld in de ArenA en verspeelde Ajax in 2007 het kampioenschap in Waalwijk. De Geelblauwen wisten toen de Amsterdammers op een 2-2 gelijkspel te houden. Als Ajax toen had gewonnen, had het de koppositie overgenomen. Uitgerekend Jan Vertonghen was destijds trefzeker.

Oktoberfest

Zowel voor- als na de wedstrijd tegen Ajax zal Sportcafé De Fietsenstalling omgetoverd worden tot een waar volksfeest. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom om in een Bayerische Oktoberfest-sfeer naar de wedstrijd toe te leven. Na de wedstrijd zal all-round partyzanger Ronnie Ronaldo aanwezig zijn om het feest compleet te maken.

Arbitrage

De zaterdagavondwedstrijd (18.30 uur) zal onder leiding staan van scheidsrechter Allard Lindhout. De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Bluemink en De Nas. Vierde official is de heer Blank, VAR en AVAR zijn de heren Dieperink en Hoekstra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen