RKDVC – Baardwijk: Keepen is een vak!

Zondag 6 oktober 2019 stond na enkele jaren weer de wedstrijd RKDVC – Baardwijk op het programma. Trainer Emiel Heefer benadrukt voor de wedstrijd dat bij winst Baardwijk 5 punten boven RKDVC komt en bij verlies 1 punt onder RKDVC komt.

Het is een regenachtige zondag op Sportpark aan de Duinlaan waar sponsoren van Baardwijk en RKDVC samen zijn gekomen in het Sponsorhome. Voor de wedstrijd mogen de beide trainers hun verwachting uitspreken voor deze wedstrijd, maar ook voor het lopende seizoen.

Om 14:00 uur is het eerste fluitsignaal. RKDVC begint zeer sterk aan de wedstrijd, maar niet sterker als Baardwijk’s keeper Patrick Coenen. Patrick voorkomt in zijn eentje dat het met de rust 3-0 staat voor RKDVC, Baardwijk heeft maar één kans gehad voor de rust. Ruststand 0-0

Na de rust speelt Baardwijk beter als voor de rus, terwijl RKDVC op zoek gaat naar de voorsprong. Kansen voor beide doelen, maar het eerste doelpunt valt pas in de 66e minuut, als Max van der Aa op het spekgladde veld onderuit gaat en de spits van RKDVC Patrick kansloos laat. 1-0. Baardwijk wil niet verliezen en gaat wisselen en risico’s nemen om de gelijkmaker te scoren. In de 84e minuut scoort Rob van Ravenstein uit een corner de 1-1. RKDVC krijgt vlak voor tijd nog een kansje op de overwinning, maar Baardwijk “juicht” als de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit. Eindstand 1-1.

De spelers en de begeleiding danken de trouwe supporters voor de support en hopen dat er zondag 13 oktober 2019 nog meer supporters aanwezig zijn bij de wedstrijd Baardwijk – Nieuwkuijk. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Olympia is 14:30 uur. Team van de week is: Baardwijk MO11-1