SSC’55 deelt de punten met RFC

Zaterdag kreeg SSC’55 de mogelijkheid om zich te revancheren voor de oor wassing van een week eerder tegen SCO. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen namen de geel-zwarten het op tegen RFC uit Raamsdonksveer, die evenals SSC’55 vorig seizoen degradeerden uit de 3e klasse.

Na een aftastend begin komt SSC’55 in de 10e minuut tot een fraai doelpunt van Kevin Knippels die uit een mooie steekpass van Frank ter Schiphorst effectief afrondt, 1-0. Beide ploegen spelen op de aanval, maar met name SSC’55 heeft moeite de bal in de ploeg te houden door te snel te willen spelen, hetgeen vaak leidt tot onnodig balverlies. Dit stelt de tegenstander in staat kansen te creëren. In de 16e minuut is het Roy Mulder die voor RFC, op aangeven van Osman Aslan, vrij kan inkoppen, maar doelman Jurgen v.d. Weide staat in de weg. Hierna zijn er voor de bezoekers nog mogelijkheden via Ayhan Uslu, die over het doel schiet en Jeffrey Pruijssers die zijn kopbal tot hoekschop verwerkt ziet worden. In de slotfase mist Berry Donders voor SSC’55 nog een mogelijkheid als hij doelman Danny Link op zijn weg treft na een schietkans vlak voor doel.

Kort na de hervatting grijpt SSC’55 niet adequaat in bij een aanval van RFC en Marciano Broeders weet de bezoekers dan op gelijke hoogte te brengen, 1-1.
In de fase hierna sluipen er aan beide kanten slordigheden in het spel, waardoor serieuze kansen uitblijven. In de 82e minuut krijgt SSC’55 een vrije trap net buiten de 16-meter lijn. Kevin Knippels brengt de bal hoog in, maar Rob van Kuyk komt een paar centimeter te kort om tot scoren te kunnen komen. Vlak voor tijd is er aan de andere kant nog een aardig schot van Ayhan Uslu, maar doelman v.d. Weide staat goed opgesteld. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, een uitslag die de verhoudingen goed weergeeft.

Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij Willem II, aanvang 14.30 uur.