SCO legt SSC’55 over de knie

Gisteren kwam SSC’55 in de tweede competitiewedstrijd in Oosterhout in actie tegen SCO, dat dit seizoen zelf nog niet in actie kwam. SSC’55 begon het seizoen met een overwinning, maar deze tegenstander was wel van een ander kaliber.

Al kort na de aftrap moet SSC’55-goalie Gijs Nieuwenhuizen de bal uit het net vissen. De defensie tast volledig mis na een vrije trap van SCO; Tom Rijvers tekent 1-0 aan voor de thuisploeg. Even later is het dezelfde speler die een kans vanuit de counter voor het doel van SSC’55 langs schiet. In de 10e minuut doet SSC’55 wat terug als een pass van Davy Wijkmans uitkomt bij Emanuel Nsita die niet aarzelt en de gelijkmaker binnen schiet, 1-1. SCO speelt sterk aanvallend en ontwikkelt veel meer snelheid dan SSC’55. In de 14e minuut grijpt de verdediging opnieuw zwak in en zet Mees de Leijer SCO opnieuw op voorsprong, 2-1.
Dan gaat het snel, want amper een minuut later maakt Axel Kastelijns er met een volley 3-1 van. SSC’55 kan het tempo van SCO niet bijhouden en gaat zelf regelmatig de fout in. In de 29e minuut leidt dit tot de volgende tegentreffer als Dennis Heijblom op ongelukkige wijze het eigen doel treft, 4-1. In de slotfase van de eerste helft zet Mees de Leijer dan nog de 5-1 ruststand op het bord.

De tweede helft is nog slechts een formaliteit. SCO leunt achterover en gunt SSC’55 nog enkele tegenaanvallen, maar deze middag is geel-zwart duidelijk de zwakkere broeder. Het net wordt niet meer gevonden en Maik Kemmeren loopt in blessuretijd nog tegen zijn tweede gele kaart op. Hij mag het veld voortijdig verlaten. Een gevalletje frustratie.

SSC’55 krijgt een flink pak slaag en mag het volgende week thuis gaan proberen tegen RFC, aanvang 15.00 uur.

• Wil jij afvallen en fitter worden? Doe dan mee met Fit Challenge De Langstraat! KLIK HIER voor meer informatie en om je in te schrijven!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.