Zondagmiddag op sportpark Eikendonk De Langstraatderby WSC – DESK

Lars Kruissen (WSC) en Mounir Maamar (DESK) zijn er klaar voor!
Foto: Pulles&Pulles

Het is al weer wat jaren geleden dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar stonden, maar komende zondag is het weer zover. De derby tussen de twee grote voetbalclubs wordt ook nog eens uitgevochten op het hoogste niveau in de regio: de tweede klasse.

De Waalwijkers wisten zich met een Houdini-act te handhaven in de tweede klasse en zagen vervolgens in de zomerpauze veel spelers vertrekken. Daartegenover stond de komst van vele ex-WSC’ers die terugkeerden op het oude nest. Bovendien werd de poort wagenwijd opengezet voor de aanstormende jeugd die alle kansen krijgt in de oranje-zwarte hoofdmacht. Vanwege de vele mutaties stond de voorbereiding in het teken van het componeren van een nieuwe ploeg.

De nieuwe hoofdtrainer Patrick Berkelmans kreeg ook nog te maken met enkele blessures. De resultaten waren dan ook wisselvallig. Maar afgelopen zondag, bij de start van de competitie, was duidelijk zichtbaar dat de ploeg potentie heeft. In Tilburg kreeg de plaatselijke FC, gedegradeerd uit de eerste klasse, klop met 0-3 dankzij twee treffers van Soufiane Bakkali en eenmaal Samir Mewar. Een geweldige opsteker voor de jonge ploeg van Berkelmans.

Tegenstander DESK werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen van de derde klasse C en komt nu uit op het niveau waar een club van dit formaat thuishoort. De geel-blauwen gingen bij de ouverture van de competitie op eigen veld kopje onder. Er werd met 2-5 verloren van Roosendaal.

Maar eerdere resultaten en standenlijsten zeggen niets bij een derby. Anders zou het geen derby zijn. De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Renders. Hij blaast de aftrap om 14.30 uur. Het wordt druk aan de Akkerlaan, dus kom zoveel mogelijk met de fiets.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden