Baardwijk uit de beker

Baardwijk heeft 2 van de 3 bekerwedstrijden in de voorbereiding op seizoen 2019/2020 winnend afgesloten. De eerste bekerwedstrijd tegen NEO ’25 ging verloren maar tegen RWB en Olympia ’60 wist Baardwijk te winnen. Omdat NEO ’25 alle drie de wedstrijden wist te winnen speelt het in de 2e ronde van de beker.

Zaterdag 14 september 2019 speelde Baardwijk in Dongen tegen Olympia ’60. Olympia ’60 speelt het komende seizoen in de 4e klasse E op zaterdag.
Scheidsrechter Laros floot om 17:00 uur voor aanvang van de wedstrijd. Vanaf het begin had Olympia ’60 veel balbezit, omdat Baardwijk vanuit een gesloten defensie de wedstrijd wilde controleren. Olympia ’60 werd ook niet gevaarlijk, terwijl Baardwijk razendsnel counterden als het in balbezit kwam. Baardwijk kreeg daarom ook al snel kansen om de score te openen. Toch duurde het 30 minuten voordat Nermin Husic de score openende en de stand op 0-1 bracht. Olympia ’60 bracht een tactische wisseling in het veld waardoor het enkele kansjes kreeg, maar de verdediging onder leiding van Kevin Vissers en Patrick Coenen hield stand tot de rust. Ruststand 0-0

De 2e helft startte met het zelfde spelbeeld waarmee de wedstrijd was begonnen. Olympia ’60 mocht de bal op eigen helft in bezit houden, maar als het in de buurt van Baardwijk’s 16 meter kwam werd de bal door Baardwijk verovert en wist het zo snel om te schakelen dat de aanvallers van Baardwijk gevaarlijke kansen wist te creëren. Een van deze kansen leverde Baardwijk een penalty op, die benut werd door Rob van Ravenstein. De wedstrijd was gespeeld, en ondanks het balbezit van Olympia ’60 wist Baardwijk toch nog 3 maal te scoren, Bart Rombouts scoorde 0-3, Rob van Ravenstein scoorde met zijn 2e doelpunt 0-4 en in de blessuretijd scoorde Job Klerx 0-5. Dit was tevens de eindstand.

Baardwijk start zondag 22 september 2019 de competitie van het seizoen 2019/2020 tegen B.V.V. uit Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Olympia, aanvang 14:30 uur, onder leiding van scheidsrechter Verkoeijen.