Baardwijk verliest met 1-2 van NEO ’25

Zaterdag 31 augustus 2019 speelde Baardwijk de 1e van 3 bekerwedstrijden aan de start van seizoen 2019-2020. Tegenstander in de eerste wedstrijd is NEO’25 uit Sprang Capelle. NEO ’25 had tijdens de Waalwijk Cup 2019 gewonnen van Baardwijk in de wedstrijd om de 5e en 6e plaats.

Het team van hoofdtrainer Emiel Heefer, dat sinds één maand in training is, raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en bijna alle vakantiegangers en nieuwe aanwinsten zijn inzetbaar. Vanaf het begin van de wedstrijd werden de intenties van beide teams duidelijk, géén tegendoelpunten incasseren én met verzorgd voetballen proberen kansen te creëren en doelpunten te maken. Tot de rust kregen beide teams kansen om de score te openen, maar Patrick Coenen (Baardwijk) en Sam Brok (NEO’25) alsmede de verdedigers van beide teams voorkwamen een voorsprong voor een van de teams. Ruststand 0-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, beide teams creëerde kansen maar het duurde bijna een uur voordat er werd gescoord. In de 59 minuut wordt Nermin Husic in de diepte aangespeeld en weet doelman Sam Brok beheerst te passeren. NEO’25 gaat op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Baardwijk, middels een aantal wissels, op zoek gaat naar een ruimere voorsprong. Pas in de 82e minuut weet NEO’25 de gelijkmaker te scoren, inmiddels is Baardwijk tevreden met 1 punt, maar wil NEO’25 de winst proberen binnen te halen. In de 88e minuut scoort NEO’25 de 1-2 en weet het de eerste bekerwedstrijd te winnen. Eindstand 1-2.

Zondag a.s. speelt Baardwijk de uitwedstrijd tegen R.W.B., op sportpark de Gaard is de aftrap om 14:30 uur.