Toerclub Waalwijk richt handbiketeam op

Toerclub Waalwijk (TC Waalwijk) heeft een handbiketeam opgericht; wethouder John van den Hoven gaf het officiële startschot tijdens het GO Waalwijk Festival. De eerste leden hebben zich al aangemeld, maar het TC Waalwijk handbiketeam wil zich graag uitbreiden.

“Tijdens de Langstraat Klassieker in september 2018 werden we aangesproken door Ingrid Melis, een handbiker uit Waalwijk. Ze vroeg zich af of handbikers welkom waren als lid van Toerclub Waalwijk. Een leuk verzoek waar we mee aan de slag zijn gegaan”, vertelt Harry Beniers, bestuurslid van Toerclub Waalwijk (TC Waalwijk). Inmiddels is het handbiketeam een feit; tijdens het GO Waalwijk Festival op 25 augustus gaf John van den Hoven, wethouder sport, het officiële startschot. “We zijn blij dat TC Waalwijk hier werk van maakt”, aldus de wethouder. “Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk, dus ook voor mensen met een beperking. Dit nieuwe team biedt hen een interessante mogelijkheid om aan een leuke sportactiviteit deel te nemen.”

Routes uitgestippeld

Initiatiefneemster Ingrid Melis is even enthousiast als fanatiek. Bijna dagelijks maakt ze ritten op haar handbike. Dat het team daadwerkelijk is opgericht, vindt ze dan ook fantastisch. “Ons team bestaat nu nog maar uit enkele mensen, maar hopelijk groeit het snel!” Bij de oprichting van het handbiketeam kwam overigens wel wat kijken. “Simpelweg de handbikers laten aansluiten bij de wielrenners in onze fietsgroepen is lastig”, licht Harry Beniers toe. “De eisen die aan de routes worden gesteld zijn namelijk verschillend. Voor handbikers is het belangrijk dat de route goed begaanbaar is, zonder ingewikkelde obstakels. Ook moeten langs de route aangepaste sanitaire voorzieningen aanwezig zijn voor het geval een toiletbezoek nodig is. Onze club kent een commissie die altijd mooie routes maakt. Voor het nieuwe handbiketeam zijn meerdere routes uitgestippeld met Waalwijk als begin- en eindpunt.”

Langstraat Klassieker

Inmiddels telt het handbike-team enkele leden, die iedere zondagochtend gezamenlijk fietsen. Om het handbiketeam een steuntje in de rug te geven neemt TC Waalwijk de kosten van het lidmaatschap van de eerste handbikers voor haar rekening, daarbij gesteund door GO Waalwijk en gemeente Waalwijk. Het handbiketeam is één van de goede doelen tijdens de Langstraat Klassieker op 7 september, waar TC Waalwijk een organisatorische rol speelt. Beniers: “Hospice Francinus de Wind en het Brazilië-project van het Willem van Oranjecollege zijn de twee andere grote goede doelen van de Langstraat Klassieker. Op ons verzoek zal een deel van de opbrengst beschikbaar worden gesteld voor de organisatie van het nieuwe handbiketeam. We hopen allereerst een mooi team te formeren en nieuwe bikers te mogen begroeten.”

Praktische info

Handbikers uit de gemeente Waalwijk of omgeving zijn van harte welkom om eens mee te fietsen en zo kennis te maken. De enige voorwaarde die TC Waalwijk stelt, is dat je (indien nodig) een buddy meeneemt. Kijk voor meer info over de vereniging op www.tc-waalwijk.nl of neem contact op via telefoon 0416 – 27 77 96 of mail: [email protected].
Kijk voor meer informatie over deelname aan de Langstraat Klassieker op www.delangstraatklassieker.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden