RKC kent geslaagde voorbereiding

Vijf weken geleden begonnen de mannen van trainer Fred Grim aan de voorbereiding voor het Eredivisieseizoen 2019/2020. Er werden in totaal zeven wedstrijden gespeeld, waarvan er zes werden gewonnen. De Geelblauwen gaan dus met een goede oefencampagne de Eredivisie in.

De voorbereiding werd afgetrapt tegen Regioteam De Langstraat op het sportcomplex van SV Capelle. Mede door hattricks van Darren Maatsen, Dylan Seys en Sylla Sow eindigde de wedstrijd in de dubbele cijfers (0-18). Na deze wedstrijd ging RKC op trainingskamp naar Garderen. Gedurende dit trainingskamp stonden er twee wedstrijden op de rol tegen respectievelijk SDC Putten en KV Mechelen. De wedstrijd tegen eerstgenoemde wist de ploeg van Fred Grim ook ruim te winnen. Na 90 minuten stond er 0-8 op het scorebord.

Tegen KV Mechelen incasseerden de Waalwijkers de eerste tegentreffer van de voorbereiding. Dat gebeurde in de slotminuten van de wedstrijd toen RKC met 3-0 leidde. Hierdoor bleef RKC ongeslagen en deze reeks werd voorgezet tegen provinciegenoot TOP Oss. Een late treffer van Sylla Sow zorgde voor de 0-1 overwinning. Een paar dagen later vertrok de selectie naar het zonnige Valencia voor een korte trainingsstage. Deze werd afgesloten met een wedstrijd tegen Valencia B, die werd gewonnen door de Geelblauwen (0-2).

Eenmaal terug in Nederland werd er nog geoefend tegen NAC Breda en N.E.C. Nijmegen. De wedstrijd tegen buurman NAC eindigde zoals de eerdere oefenwedstrijden in een overwinning voor RKC (0-2). Ook de laatste wedstrijd van de voorbereiding wilde de ploeg van Fred Grim graag winnend afsluiten. Alleen stak tegenstander N.E.C. daar een stokje voor. De Waalwijkers kwamen in de eerste helft nog op voorsprong, maar de Nijmegenaren scoorden na de rust tweemaal (2-1).

Aankomende zaterdag begint voor RKC het Eredivisieseizoen. De Waalwijkers nemen het dan in Limburg op tegen VVV-Venlo. De kaartverkoop van dit duel is inmiddels gestart.