Jeugdvoetbaltoernooi op zondag 30 juni

Foto: Go Waalwijk

Op zondag 30 juni organiseren Waalwijkse tieners de Cruyff Cup, een voetbaltoernooi voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Aanmelden kan nog tot 27 juni! Buurtsportcoach Erdem Altin vertelt over ‘zijn’ Heroes of the Cruyff Courts, die het toernooi tot in de puntjes regelen.

Als buurtsportcoach heeft Erdem Altin veel contact met kinderen en jongeren in de wijk. Regelmatig is hij aanwezig bij het Cruyff Court aan de Merwedelaan in Waalwijk. Als gecertificeerd coach van de Cruyff Foundation werft hij ieder jaar een groep jongeren om een sportevenement te organiseren op het Cruyff Court. De jongeren mogen zelf bepalen wat voor evenement het wordt. Dit jaar heeft alweer voor de zesde keer een groep kinderen de organisatie op zich neemt. De jongste is pas 10 jaar, de oudsten zijn 12 jaar. “Ik doe zelf bijna niets”, lacht Erdem. “Het enige wat ik doe is het proces bewaken, de juiste tips geven en de kinderen proberen te motiveren om hun doel te bereiken. De groep regelt de uitvoering helemaal zelf. Van het plannen van de dag, het werven van sponsoren, het bedenken en organiseren van aanvullende activiteiten tot en met het maken van een flyer en het werven van deelnemers. Er komt erg veel bij kijken, maar ze doen het hartstikke goed. Ik ben supertrots op deze 10 helden!”

Jongeren als rolmodel

De kinderen – wonend in de wijken Baardwijk en De Hoef, maar ook een jongen uit Sprang-Capelle doet mee – werken volgens het programma ‘Heroes of the Cruyff Courts’, ontwikkeld door de Cruyff Foundation. Het programma reikt onder andere een stappenplan aan om de activiteiten te organiseren. Erdem licht toe: “Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij de wijk en het Cruyff Court. Door het organiseren van evenementen krijgen deze kinderen en jongeren de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ze worden uitgedaagd om iets te ondernemen wat nieuw voor ze is. Het zijn dus beslist géén probleemjongeren, daar is geen sprake van. Ze vallen juist op door hun positieve betrokkenheid. Toen ik de huidige groep van tien kinderen vroeg om de Cruyff Cup dit jaar te organiseren, waren ze meteen enthousiast. Ze vinden het fijn om iets voor hun wijk te betekenen en iets positiefs bij te dragen. Het is belangrijk dat er jongeren in de wijk zijn die een rolmodel kunnen zijn voor andere jongeren. Op deze manier kun je positief gedrag stimuleren. Tegenwoordig is het moeilijk om kinderen naar buiten te krijgen, gamen is hierin zeer bepalend. Terwijl buitenspelen zó belangrijk is. Kinderen krijgen frisse lucht en spelen met andere kinderen, overwinnen angsten en ontwikkelen zichzelf motorisch goed.”

Info en aanmelden Cruyff Cup

Het voetbaltoernooi dat de ‘Heroes of the Cruyff Courts’ organiseren vindt plaats op zondagmiddag 30 juni op het Cruyff Court, Van der Merwedelaan, Waalwijk. Aanmelden bij de wedstrijdtafel om 13.30 uur. De Cruyff Cup is speciaal bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Ieder team moet uit minimaal 6 spelers bestaan, maximaal 8 spelers per team. Er zijn leuke prijzen te winnen en er is van alles te doen. Stel dus snel een team van vriendjes/vriendinnetjes samen uit je klas, uit jouw buurt of van je club! Aanmelden kan tot uiterlijk 27 juni via mail aan [email protected]


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden