Ruim 600 kinderen sluiten Scoren voor Gezondheid af met eindclinic

Het project Scoren voor Gezondheid is afgelopen dinsdag (leerlingen Waalwijk) en woensdag (leerlingen Heusden) op een mooie manier afgesloten. Bij WSC Waalwijk volgden ruim 600 leerlingen een drie uur durend sportief programma. In aanwezigheid van RiKCy gingen de deelnemers alle onderdelen van het parcours langs.

Er waren tal van verschillende sportieve activiteiten uitgezet voor de leerlingen van de twintig verschillende basisscholen. Voor veel kinderen was deze dag een kennismaking met voor hen nog onbekende sporten, zoals korfbal en handbal. De leerlingen waren zeer enthousiast over alle onderdelen van het programma.
Ook bleek gedurende de dag dat de kinderen dankzij het project duidelijk op de hoogte waren van het belang van gezond eten en drinken. Veel deelnemers namen tussendoor dan ook even een drinkpauze voor een beker water. Helaas was de eindclinic op woensdag voor de kinderen uit Heusden wat verkort vanwege de slechte weersomstandigheden. Na een intensieve en enerverende ochtend keerden alle leerlingen, wat calorieën armer, maar tevreden huiswaarts.

Scoren voor Gezondheid is een project voor kinderen over het belang van gezonde voeding en beweging. Het is een initiatief van Samen RKC en wordt in Waalwijk / Heusden georganiseerd. Ook volgend jaar zal het project Scoren voor Gezondheid weer op het programma staan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden